L’Eixample ha tancat amb un preu de compravenda de 4.904 euros per metre quadrat i 18,1 euros per metre quadrat en el lloguer. Aquesta zona ha tornat a concentrar la major part d’operacions internacionals, fins a equiparar-se pràcticament amb els estatals. De fet, el 47% de les compravendes han estat fetes per estrangers davant el 53% dels clients locals. De les compres internacionals, un 48% han anat destinades a primer habitatge.
A Ciutat Vella, en canvi, s’ha notat un lleuger descens del client internacional, la qual cosa ha provocat una baixada del preu i més interès del client local. Sant Martí s’ha mantingut com un dels “districtes de moda” per als compradors que busquen platja, espais verds i noves infraestructures. L’elevada demanda ha permès que pràcticament no s’hagin registrat baixades de preus.
A Gràcia i Horta – Guinardó, l’augment de la demanda ha anat acompanyat d’un increment de l’oferta de propietats provinents d’herències, de la finalització de contractes de lloguer o de canvis per reposició.
“Davant la impossibilitat de viatjar, els clients estatals han pres el relleu de moltes de les transaccions fetes a la ciutat. Tot i que la demanda d’habitatge d’alt ‘standing’ s’ha ressentit per la disminució d’inversors, el producte ben ubicat i amb un descompte d’entre el 5% i el 10% s’ha venut a inversors catalans i famílies que han aprofitat la baixada de preus per comprar en la seva localització preferida”, ha assegurat el director d’Engel&Völkers Barcelona, Oriol Canal. Per al 2021, la companyia preveu una estabilització dels preus i les transaccions a la capital catalana.
Per altra banda, el confinament també ha provocat una cerca d’habitatges més amplis i en espais exteriors fora de les grans ciutats. Sant Just Desvern i Esplugues de Llobregat han concentrat la major part de la demanda.
Sant Cugat ha mantingut l’interès d’unifamiliars en les zones de Mirasol i Valldoreix prop de l’estació, així com de pisos amb espai exterior als barris com Parc Central, Vollpelleres o Torreblanca. A Sabadell, la demanda s’ha concentrat en pisos de més de cent metres quadrats, lluminosos, cèntrics i amb els serveis a prop.
Al Vallès Oriental i Badalona, la demanda està marcada per poblacions amb un preu mitjà d’entre 350.000 i 400.000 euros en habitatges amb jardí, piscina i zones tranquil·les. A Granollers ha augmentat l’interès per pisos grans i espaiosos, mentre que a Badalona la primera línia de mar ha estat la més demandada per la proximitat a Barcelona.
A Gavà, les zones més demandades han estat Gavà Mar, Bruguers i Sentiu. A Castelldefels, les zones de Montemar, Bellamar i Pineda. A Vilanova i la Geltrú o l’Alt Penedès, la demanda s’ha mantingut en zones de fàcil accés i amb serveis complets.
En el mercat de segona residència, els compradors estrangers han mantingut l’interès per la Costa Brava el 2020, tot i la pandèmia. Al Pirineu, els pobles amb més demanda a la Vall d’Aran són Vielha i Baqueira. A la Cerdanya, l’obra nova ha representat el 20% de les compres el 2020, davant l’11% de 2019. La compra de parcel·les per construir ha suposat el 18%, en comparació amb l’11% de l’any anterior. EL 60% restant han estat habitatges de segona mà.
A falta de poc més de 24 hores per l'inici d'una nova vaga de treballadors a PortAventura, els sindicats i…
Protecció Civil ha rebaixat a prealerta el pla d'emergències Procicat activat aquest dilluns arran de l'apagada elèctrica generalitzada que ha…
Moments d'angoixa els que s'han viscut aquesta tarda al barri Gòtic de Barcelona. Un home amb un matxet ha provocat…
Del 5 a l’11 de maig, Lloret de Mar celebra la Setmana de la Gent Gran, una de les quatre…
Vilafranca del Penedès es prepara per acollir una nova edició, la segona, dels Dijous de Vi, una proposta que marida…
Torredembarra va viure diumenge, 27 d’abril, una gran jornada amb la celebració de la tercera edició del Motorshow, que va reunir…
Esta web utiliza cookies.