La majoria de persones que han superat el coronavirus segueixen tenint alguna seqüela després de cinc mesos d’haver passat la malaltia. Aquesta és la conclusió a la qual ha arribat un estudi del Centre d’Investigació Biomèdica de Leicester, al Regne Unit, després d’analitzat l’evolució de 1.077 pacients que van rebre l’alta hospitalària entre març i novembre de 2020.
“Les persones amb els símptomes prolongats més durs tendeixen a ser dones blanques d’entre 40 i 60 anys que tenen com a mínim dues patologies de salut a llarg termini, com asma i diabetis”, apunten. Pel que fa a les seqüeles més habituals es poden trobar el dolor muscular, la fatiga, el deteriorament de la qualitat del son, la inflamació de les articulacions, dificultat per respirar o la pèrdua de memòria a curt termini.
“Els nostres resultats demostren una gran càrrega de símptomes, problemes de salut mental i física i evidència de dany orgànic cinc mesos després de l’alta amb Covid-19”, explica una de les doctores encarregades de l’estudi. Precisament, la salut mental és una de les grans afectades pel coronavirus, ja que més del 25% dels pacients tenien ansietat o depressió i el 12% tenia un trastorn d’estrès postreumàtic.
El consell d'administració de la CASS ha acordat l'entrada en funcionament del sistema de transmissió de dades de vivència de…
El Govern ha aprovat aquest dimecres l'establiment d'un període d'esdeveniments extraordinaris per al servei de Taxi Ordinari Interurbà (TOI) per…
L'Hospitalet suma un any més a la campanya “Let's Clean Up Europe!” (‘netegem Europa’) amb l'acció de neteja popular de…
Fins al 26 de maig restarà oberta la convocatòria de 36 places d’auxiliar de jardineria per poder incorporar el personal…
El català ha brillat com mai en aquest Sant Jordi 2025. Segons el balanç definitiu del Gremi de Llibreters de…
Després d'un dimecres més tranquil, tot i que amb alguns ruixats més dispersos especialment a la zona del Pirineu, Prepirineu…
Esta web utiliza cookies.