“Les decisions que el Govern s’entesta a mantenir, com els tancaments directes o encoberts o les restriccions que fan impossible quadrar ingressos i despeses, poden comportar que la capital catalana perdi el 50% dels negocis de restauració per l’impossibilitat de viabilitat a les empreses”, ha alertat el director general de l’entitat, Roger Pallarols, en declaracions a l’ACN. L’entitat ha afirmat que “girar l’esquena” als sectors estratègics és “impropi” d’un Govern “mínimament digne”.
Actualment, els bars i restaurants només poden obrir de dos quarts de vuit a dos quarts de deu del matí i de l’una del migdia a dos quarts de quatre de la tarda. A la franja de l’esmorzar, només un 10% dels establiments estan operatius i a la tanda de dinars, el percentatge no arriba al 50%. “És un tancament per la porta del darrere”, ha denunciat Pallarols.
De fet, el Gremi de Restauració ha advertit que les restriccions anunciades pel Govern podrien incrementar fins a un 50% el nombre de bars i restaurants obligats a tancar per la “impossibilitat de viabilitat”. Pallarols ha assegurat que la restauració és un “sector estratègic” i ha alertat de la pèrdua de capacitat de reactivar l’economia de la ciutat i de tot Catalunya un cop passi la pandèmia. “Si no frenem decisions que provoquen la mort d’empreses, la bona voluntat dels governants no podrà reactivar l’economia”, ha avisat.
El director general del gremi ha estat contundent amb el Govern i ha assegurat que les mesures adoptades són la constatació que l’executiu “ha perdut els papers”. En aquest sentit, Pallarols ha sostingut que és “impropi” d’un Govern “mínimament digne i mínimament responsable” girar l’esquena i “mostrar menysteniment” cap a sectors estratègics.
El Gremi de Restauració també ha carregat contra el govern espanyol, a qui ha acusat d’haver comès dos grans errors. En primer lloc, “fallar” en el diagnòstic de l’abast de la crisi, un “forat econòmic d’envergadura”. En segon terme, en la “manca” de capacitat de protegir les empreses perjudicades a la crisi.
“El que ha fet el govern espanyol no dista molt del que fa el Govern”, ha criticat. Pallarols ha assegurat que el concepte de solidaritat d’ambdós executius és “molt reprovable” i els ha acusat de carregar els costos de la crisi a l’esquena dels petits empresaris. “És un nivell de ceguesa i irresponsabilitat que multiplica el procés de desaparició d’empreses”, ha manifestat.
Pallarols ha advertit que el tancament dels bars i restaurants accelerarà el procés de destrucció empresarial i ha assegurat que no hi ha una relació directa entre l’obertura de la restauració i l’augment del nombre de contagis. Com a exemple s’ha referit a l’evolució de la pandèmia en altres comunitats autònomes, amb xifres similars a les de Catalunya, però amb la restauració oberta.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha alçat la veu contra les condicions laborals que, asseguren, pateix el…
El Palau Municipal d’Esports de Cambrils romandrà totalment tancat al públic del 7 de juliol fins al 8 de setembre…
La circulació ferroviària està interrompuda entre Tarragona i Torredembarra a causa d'una incidència tècnica a la infraestructura. Renfe ha informat…
Més de 300 nens i nenes ja s’han inscrit al Stage d’Estiu 2025 del Golf Costa Daurada. L’aposta per un…
El Servei d’Ocupació d’Andorra participa per primera vegada a la Setmana franco-espanyola-andorrana, una iniciativa promoguda per France Travail (Regió d’Occitània)…
La Flama del Canigó arribarà a Sabadell la tarda de dilluns, 23 de juny, per obrir la celebració de la…
Esta web utiliza cookies.