Barcelona

Barcelona inicia les Converses Feministes amb la historiadora, Mary Nash

L’objectiu d’aquestes jornades és aprofundir en la situació de les dones en diferents àmbits

Aquesta tarda a El Born Centre de Cultura i Memòria han començat les jornades Converses Feministes, les jornades per donar veu a les dones de la ciutat. La primera jornada s’ha inaugurat amb la ponència inaugural “ Dones al món ”, a càrrec de Mary Nash, historiadora, professora i autora irlandesa, pionera en l’estudi de la història de les dones, del gènere i del feminisme a Espanya.

Aquesta és la segona edició de les Converses feministes i són unes jornades amb conferències i tallers, dissenyades conjuntament amb entitats i organitzacions de la ciutat, i pensades per aprofundir en la situació de les dones en diferents àmbits i a trobar respostes als reptes principals que s’interposen en el camí per aconseguir una igualtat real i efectiva. Les jornades són gratuïtes i estan obertes a tota la ciutadania.

En l’obertura de l’acte la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida, Maria Eugènia Gay ha remarcat que només quan el feminisme impregna les polítiques públiques “i es desplega la perspectiva de gènere ambició, i és posa la dona en el més centre en els àmbits de la ciència, l’educació, la cultura, la transformació de la generació digital, la cohesió de la societat, la cohesió i la redistribució de la societat i oportunitats que permetin construir un futur amb més democràcia i més equitat. Aquesta perspectiva de gènere ha de ser el pilar en què se sosté tota l’evolució que hem de fer com a societat” . L’Ajuntament de Barcelona, ​​ha continuat Gay “ha assumit aquest repte amb determinació, desplegant estratègies pioneres que han situat la ciutat com un referent en l’impuls de polítiques transformadores amb una mirada transversal que garanteix drets i també impulsa estratègies valentes per eradicar desigualtats que encara persisteixen.”

Aquesta tarda també ha tingut lloc una taula rodona sobre espai públic i polítiques de gènere, a càrrec de diferents membres del jurat del darrer premi 25N: Anna Bofill, arquitecta i compositora membre de la International Alliance for Women in Music; Ana Paricio, investigadora que treballa la intersecció del disseny social, el compromís comunitari i els processos de transformació espacial; Sandra Cinta, especialitzada en rehabilitació, accessibilitat i sostenibilitat, i professora de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona i de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i Blanca Valdivia, sociòloga especialista en ecologia humana i població. La jornada de divendres acabarà amb una actuació artística.

A les converses també hi participa la regidora de Feminismes Igualtat i Memòria Democràtica, Raquel Gil que conversa demà sobre economia feminista, amb Carmen Castro, economista i feminista especialitzada en models de benestar.

Demà, dissabte serà el torn dels grups de treball. Les persones participants hauran de triar entre una de les sis propostes temàtiques: “Feminismes, cultura de la pau i antimasclisme”; “Resposta davant els discursos de l’odi”; “Lideratge i empoderament de dones: eines per al lideratge i empoderament personal i laboral”; “Mecanismes de la dominació psicològica masclista”; “Viquidones / Wikimujeres i “Cultura i gènere”.

També hi haurà una ponència sobre aliances internacionals, una sobre economia feminista, a càrrec de Carmen Castro, economista i feminista especialitzada en models de benestar, polítiques europees de gènere i en sistemes de permisos per naixement i una altra sobre masculinitats, a càrrec de Roy Galan, escriptor, articulista, influencer i activista LGTBI+; Lionel Delgado, filòsof, sociòleg i investigador sobre temes d’urbanisme, feminismes i models de masculinitat, i Martín Frasso, antropòleg social, tècnic de l’equipament municipal Plural. Centre de Masculinitats.

Durant aquests dos dies, també es posarà en comú tota la feina prèvia dels grups de treball, que van tenir lloc els mesos de gener i febrer. Aquest treball previ ha tingut lloc a diferents espais de la ciutat amb sis grups temàtics en els quals han participat experts en diferents àmbits com les tecnologies, les cures, la feminització de la pobresa, les violències masclistes, la feina directa als barris o les masculinitats.

Ismael Redacció Lobo

Missatges recents

La número dos de Junts denuncia haver tingut més dificultats per ser atesa en un CAP que un immigrant

Anna Navarro ha denunciat aquest divendres al Parlament de Catalunya haver tingut més dificultats per ser atesa en un Centre…

10 minuts fa

Les Oliveres comença a agafar forma: 192 habitatges de lloguer social arribaran a Tarragona

La nova promoció Les Oliveres ha començat a aixecar els primers pilars del que seran 192 habitatges destinats al lloguer…

19 minuts fa

Èxit de participació a la III Fira de Formació de l’Eina al Vendrell

La III Fira de Formació organitzada per l’Ajuntament del Vendrell a través de l’Eina Servei  d’Ocupació, ha conclòs amb una…

22 minuts fa

Millores en el sistema frigorífic del Mercat del Centre de Vilanova i la Geltrú

El Mercat del Centre de Vilanova i la Geltrú està duent a terme aquests dies una important millora en el…

51 minuts fa

Set anys de presó per violar una jove amb paràlisi cerebral i deixar-la embarassada

El Tribunal Suprem ha confirmat la pena de set anys de presó imposada a un home condemnat per agredir sexualment…

1 hora fa

Les Jornades Científiques reuniran a 815 alumnes de 15 instituts de Badalona

815 alumnes de 15 instituts i centres de secundària de Badalona participaran en la 39a edició de les Jornades Científiques…

1 hora fa

Esta web utiliza cookies.