L’Ajuntament de Barcelona destinarà 627.000 euros a finançar projectes creats per la ciutadania que promoguin la lluita contra la crisi climàtica i la transició digital. La tercera tinent d’alcaldia del consistori, Laia Bonet, ha presentat aquest divendres la segona convocatòria d’ajuts a la innovació urbana ‘La ciutat proactiva’.
La iniciativa s’adreça a finançar projectes creats per la ciutadania que puguin generar canvis “tangibles i perdurables” en la ciutat en la lluita contra l’emergència climàtica i la promoció d’una transició digital “justa i inclusiva”. El consistori ha incrementat en un 25% la dotació de recursos i inclourà una nova línia de finançament de microprojectes amb costos que oscil·lin entre els 5.000 i els 15.000 euros.
Els promotors de la iniciativa busquen idees que tinguin un impacte “real i mesurable”. “Cal trobar nous models de ciutat que siguin més resilients des del punt de vista social, econòmic, ambiental i polític”, expliquen. Per aconseguir-ho, des de Bit Habitat, entitat promotora de la innovació urbana a Barcelona i organitzadora del projecte, aposten per una actuació “conjunta, plural i participativa” que convidi la ciutadania a participar “de forma activa”.
La d’enguany serà la segona edició del projecte, i des del consistori fan una crida a ciutadans anònims, empreses, institucions i universitats per buscar “respostes i idees innovadores” en aquests dos àmbits. La convocatòria d’aquest any ha incrementat el seu pressupost en un 25% respecte a la de 2020 -de 500.000 a 627.000 euros-, i paral·lelament al finançament de projectes d’entre 15.000 i 100.000 euros (als quals s’hi destinaran 577.000 euros del còmput global), el consistori ha obert una nova línia per nodrir econòmicament microprojectes amb un cost d’entre 5.000 i 15.000 euros que promoguin l’ús de la Xarxa d’Ateneus de Fabricació. A aquest últim grup s’hi destinaran els 50.000 euros restants. Tots els projectes hauran de ser executables en el termini d’un any i se’n podrà subvencionar fins el 80% del cost total.
El Comissionat d’Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern, Michael Donaldson, ha informat que durant la primera convocatòria del projecte s’hi van presentar 217 candidatures. D’aquestes, un 47% pretenien aportar solucions als problemes socioeconòmics d’àmbit local derivats de la pandèmia, mentre que el 50% tenien relació amb el medi ambient i la crisi climàtica. Finalment el consistori i Bit Habitat en van acabar seleccionant sis. La tinent d’alcaldia ha assegurat que totes les proves pilot que s’estan duent a terme estan sent un “èxit” i ha dit que, a partir d’ara, caldrà veure “com escalar els projectes i com es poden convertir en solucions estructurals per la ciutat”.
Avui es posen en marxa part de les fonts ornamentals de Sabadell, que la ciutat ha pogut recuperar un cop…
El Nàstic de Tarragona ha estat el focus de la polèmica aquesta setmana amb la sorpresiva destitució de Dani Vidal.…
Una quarantena d'agents dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Lleida han detingut aquest divendres almenys dues persones i…
L’Ajuntament de Badalona invertirà aproximadament 4 milions d’euros per fer una reforma integral del camp de futbol de Pomar. Aquesta…
El macrodispositiu contra la reincidència fet a les principals poblacions del Camp de Tarragona s'ha saldat amb almenys deu detinguts.…
L’Ajuntament d’Altafulla ha fet públic l’anunci de licitació del contracte d’obres per a l’execució del projecte d’urbanització de la Plaça…
Esta web utiliza cookies.