Barcelona ha aprovat un primer paquet de projectes clau per millorar la qualitat ambiental i la mobilitat i fer front a l’emergència climàtica que opten a rebre 125 milions d’euros en ajuts provinents de fons europeus. En concret, l’Ajuntament participa en la convocatòria de 2021 del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) per al Programa d’ajudes a municipis per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà, en el marc del Pla Nacional de Recuperació, Transformació i Resiliència (PNRTR) que impulsa l’Estat dins les actuacions d’impuls de resiliència i transformació de la Unió Europea (UE).
Aquest pla d’ajuts va dirigit a actuacions vinculades a la posada en funcionament de zones de baixes emissions, a la transformació digital i sostenible del transport públic i impuls a la mobilitat saludable, a la transformació de flotes del transport públic cap a models no contaminants i a la digitalització de la gestió del trànsit.
Barcelona està desplegant des de fa anys un model de ciutat que prioritza totes aquestes qüestions i posa al centre la salut de les persones. A més, la irrupció de la pandèmia i la necessitat de disposar de més espais de proximitat segurs va fer accelerar les accions relacionades amb la pacificació de carrers i la transformació de carrils destinats als vehicles per afavorir una ciutat pensada per als veïns i veïnes.
Aquests objectius es concreten en diferents projectes de transformació de l’espai públic i la mobilitat que donen resposta a les quatre línies incloses en la convocatòria del MITMA de 2021. Són actuacions estratègiques com ara les superilles, la Zona de Baixes Emissions (ZBE), la unió de les dues xarxes tramviàries per la Diagonal, la Ciutat 30 i la infraestructura de carrils bici, entre altres.
Tenint en compte que els projectes encaixen plenament en els requisits de la convocatòria d’ajuts estatals, la Comissió de Govern ha aprovat la sol·licitud d’un total de gairebé 125 milions d’euros en subvencions. Es tracta de l’import màxim que pot demanar la ciutat en base a la seva població censada i en les dues sol·licituds previstes: 74,89 milions per a la primera i 49,96 per a la segona (que es tindrà en compte en el cas que les primeres sol·licituds presentades pels municipis no esgotin el pressupost disponible pel MITMA).
Concreció dels projectes sol·licitats
En la primera sol·licitud s’han seleccionat preferentment les actuacions que tenen calendari d’execució previst fins al 2023, ja que un dels criteris de valoració principal de la convocatòria és la maduresa dels projectes.
L'AP-7 acumula uns 20 quilòmetres de retencions en diferents trams aquest diumenge al migdia en una operació tornada del pont…
El Servei Meteorològic de Catalunya ha ampliat els avisos d'aquests dies per intensitat de pluja i allarga la situació d'inestabilitat,…
Andorra la Vella ha donat aquest dissabte el tret de sortida a la 10a edició del Mercat de la Vall,…
L'Ajuntament de Tàrrega lamenta la mort de Xavier García López, descriptor i tècnic de la Regidoria de Cultura especialitzada en el…
La Guàrdia Civil ha detingut a Barcelona, amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra, i a Madrid, dues persones com a…
Telus Digital, empresa canadenca que ofereix serveix de moderació de continguts per a Facebook i Instagram —de Meta— a Barcelona,…
Esta web utiliza cookies.