Pla general d'una parada de fruites i verdures al mercat de Sant Antoni el dia 4/04/2020. ACN
Sis mercats de Barcelona (Concepció, Llibertat, Sarrià, Ninot, Sants i Horta) han posat en marxa la prova pilot del programa “Comerç Verd”, que al setembre s’estendrà als 39 mercats alimentaris de la ciutat. Fins al moments s’hi ha adherit al programa 130 establiments dels 232 d’aquests sis mercats.
“Comerç Verd” és una de les principals iniciatives del programa de Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021 i suposarà un salt qualitatiu tant en el volum d’aliments locals, ecològics, de petits productors, de pagès o de llotja que es consumeixen a Barcelona com en el fet que la ciutadania tingui molt més fàcil l’accés a aquests productes. Comerç Verd” és un projecte fet conjuntament entre l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), el Comissionat d’Economia Social i Solidària i Política Alimentària de l’Ajuntament de Barcelona i la Federació de Mercats Municipals de Barcelona (FEMM) que agrupa a les entitats de comerciants dels mercats municipals de la ciutat.
És un projecte q es va començar a treballar en 2019 i que ara inicia la seva fase operativa, en el qual tant la FEMM com els gremis minoristes d’alimentació han col·laborat en la definició, desplegament, difusió i seguiment del projecte.
Barcelona Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible ha de servir per fer un gran pas endavant en la millora de l’alimentació dels barcelonins i barcelonines. Per complir aquest objectiu, és bàsic que la ciutadania pugui accedir a aquests productes amb facilitat i que la seva distribució arribi a tots els districtes i barris. Per això el paper dels mercats municipals és fonamental, com a promotors d’alimentació saludable i com a locomotora de canvi per a la resta de comerç dels barris on estan ubicats.
Es tracta, doncs, d’un projecte de present i de futur, que accentua el caràcter dels comerciants dels mercats municipals com a prescriptors i persones de confiança de la seva clientela, esdevenint a més prescriptors de productes alimentaris locals, ecològics, de petits productors, de pagès o de llotja.
El programa Comerç Verd té, a més, altres tres grans objectius: continuar accentuant la diferenciació dels establiments dels mercats gràcies a la qualitat dels seus productes; aconseguir que la potenciació dels productes ecològics i de proximitat tingui un impacte destacat en la reducció de la petjada de carboni i la lluita contra l’emergència climàtica a Barcelona i facilitar alhora la viabilitat de la agricultura i la ramaderia local i sostenible.
A data d’avui, hi ha adherits 130 establiments del total de 232 establiments dels sis mercats municipals que participen a la prova pilot, amb 124 establiments amb Racons Verds, i 6 establiments que han rebut la qualificació de Comerç Verd.
Cada cop més ciutadans demanden productes ecològics i de proximitat La ciutadania valora cada cop més el consum sostenible/responsable. Segons l’enquesta Omnibus Municipal de 2019, el 73,5% de la ciutadania de Barcelona té en compte la proximitat.
Diferents entitats, partits polítics de l'Ajuntament de Lleida i col·lectius de la ciutat també s'han deixat veure, una vegada més,…
El sol d’avui ha sortit amb una intenció clara: fer de Sant Jordi una jornada per recordar. I ho ha…
MasOrange ha arribat a un acord amb els sindicats per a acomiadar 609 persones a causa de les greus pèrdues…
Un any més, amb motiu de Sant Jordi, l'Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials de l'Ajuntament de…
Aquest dimecres s’ha celebrat la tradicional Cantada de Sant Jordi al Celler de Vila-seca. Un acte que, com cada any…
Els carrers i places dels municipis del Baix Llobregat s’han tornat a omplir de llibres i roses en un Sant…
Esta web utiliza cookies.