Al marge dels conjunts de Granollers i Barcelona, hi haurà cantants d’arreu d’Europa, el Japó, Canadà, Sud Àfrica, Argentina, Estats Units d’Amèrica, Filipines i de la República de Corea. Es tracta de cors de diferents estils musicals i edats que s’engloben dins la música clàssica i tradicional, el pop, el jazz i la música contemporània. “És l’activitat més important del món coral, és el màxim nivell que es pot assolir. El principal objectiu és que reverteixi en la qualitat dels nostres cors”, ha destacat la presidenta de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC), Montserrat Cadevall.
El ’11th World Symposium on Coral music’ reunirà a un total de 40 conferenciants de diferents procedències i especialitats que compartiran experiències i coneixements. Són professionals de primer nivell, que també han estat seleccionats pel Comitè Artístic, que tractaran temàtiques com la connexió entre la música del passat i el present, la formació dels directors, la construcció dels cors i els recursos extra musicals que es disposa pel cant coral.
També s’han programat masterclasses amb quatre directors especialistes. Són la catalana Elisenda Carrasco que parlarà dels cors infantils, l’alemanya Helmuth Rillin que se centrarà en la música del Barroc al Romanticisme, l’americà Rollo Dilworth que mostrarà el gòspel nord-americà, el folk i la música africana i l’anglès Simon Halsey que tractarà la música del segle XX i contemporània.
D’altra banda, l’organització ha encarregat a 16 compositors de renom internacional la composició d’una peça específica pel simposi de Barcelona. Durant el festival, 16 dels cors seleccionats estrenaran aquesta obra.
Concert inaugural a L’Auditori
El dissabte 22 de juliol L’Auditori acollirà el concert inaugural del simposi. Una selecció dels millors cors catalans interpretaran la producció de Ressons de l’Al Àndalus, La Santa Espina i L’indòmit corser. Ho faran el Cor de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida, la Coral Sant Jordi de Barcelona, la Polifònica de Vilafranca, Pax Cor de Cambra de Sabadell i la Polifònica de Puig-Reig.
En aquest concert inaugural també hi prendran part l’Ansat City Choir, de Corea, The Rose Ensemble, dels Estats Units, i el Cor Infantil del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya.
Els Cors catalans a la Sagrada Família
El simposi oferirà el 26 de juliol un concert “especial” de música sacra i catalana a la basílica de la Sagrada Família. Hi participaran 26 cors de diferents punts de la geografia amb un total de 560 cantaires. L’actuació inclourà l’estrena de dues peces de compositors catalans: Raimon Romaní i Bernat Vivancos.
11 edicions arreu del món
El simposi compta amb un pressupost de més d’1MEUR aportat per diferents institucions públiques. Enguany s’ha situat la música coral com un element “fonamental” per la construcció d’un món de pau perquè “fomenta l’harmonia i el respecte mutu, la solidaritat i la barreja de diferents cultures”. Per això, s’ha escollit el lema ‘Els colors de la pau’.
Les jornades se celebren cada tres anys en ciutats diferents del món. Aquest aparador amb “el millor” i el “més actual” del món coral mundial es va celebrar per última vegada el 2014 a Seúl (Corea) i després de Barcelona es farà a Nova Zelanda. Anteriorment s’havia celebrat a l’Argentina, Dinamarca, Japó, Estats Units i a Austràlia entre d’altres.
Les xifres de tancament del Sant Jordi han certificat el que es palpava al carrer des de primera hora: la…
Un incendi desenvolupat a la planta baixa d'un edifici de 4 plantes de Badalona ha deixat 10 persones afectades, segons…
Com ja és habitual, Sabadell s’ha llevat el 23 d’abril amb una alegria especial i amb olor de paper nou…
La periodista Lydia Lozano ha hagut de cancel·lar d'urgència la signatura de llibres que tenia programada aquest dimecres, diada de…
Durant tot el dia de Sant Jordi, els i les socialistes de Tarragona han repartit a tota la ciutadania que…
El Gremi de Bars i Restaurants de Lloret de Mar ho té tot llest per a la XXV edició de…
Esta web utiliza cookies.