Granollers Mercat i l’Ateneu Cooperatiu han signat un conveni a través del qual l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental disposa d’un espai compartit a Can Muntanyola, centre de Serveis a les Empreses. Aquesta és la seu i l’espai de treball i d’atenció a les usuàries.
Aquest acord s’emmarca en el Pla d’Impuls de l’Economia Social i Solidària que Granollers Mercat desenvolupa des de fa anys a Can Muntanyola, amb el suport de la Diputació de Barcelona. Granollers Mercat és entitat col·laboradora de programa Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental des de l’any 2018.
El conveni permet reforçar la col·laboració que ja existia entre el servei d’emprenedoria de Granollers Mercat i l’Ateneu Cooperatiu en els objectius de formació i creació d’empreses cooperatives i col·laboració en projectes d’economia social. Un suport que ja és efectiu des de 2021 amb l’organització de la fira de l’Economia Social i Solidària.
Alguns dels serveis que ofereix l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental i que es poden sol·licitar a Can Muntanyola com a la resta de PuntsCoop de Catalunya són:
L’Ateneu vallesà també disposa arreu de la comarca d’altres subseus, els anomenats Punts Cooperatius (PuntCoop), que funcionen a demanda de la ciutadania. Actualment, la resta de PuntsCoop de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental estan ubicats a Caldes (Coop70), Cardedeu (La Fresca), Can Raspall (la Garriga), Mollet (Casal Cultural), Montornès (Sputnik), Sant Celoni (La Clau) i la Vall del Tenes (El Kaliu, a Lliçà de Vall).
La Xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya està formada per 14 ateneus i més de 360 entitats públiques i privades que s’articulen arreu del territori per dinamitzar i crear relacions socioeconòmiques col·lectives, democràtiques, justes i solidàries i, contribuir a l’enfortiment i el creixement de l’activitat econòmica així com a la creació de llocs de treball de qualitat.
Els Ateneus Cooperatius són l’espai de referència al territori que fomenten l’aprenentatge, la reflexió col·lectiva, la cooperació i la transformació social, cap a un model socioeconòmic sostenible i centrat en les persones, amb les següents línies d’actuació: observació, recerca, diagnosi i seguiment territorial en ESS; formació per a la promoció, creació i consolidació de projectes de l’ESS; acompanyament per la creació i consolidació de projectes de l’ESS; divulgació, sensibilització i generació de coneixement; i facilitació de la intercooperació, enxarxament i dinamització territorial.
S’adrecen a emprenedores i emprenedors, entitats de l’economia social, empreses, centres educatius, gestories i assessories, i a la ciutadania en general.
L’Hospitalet ha fet cent anys com a ciutat i, com no podia ser d’una altra manera, les Festes de Primavera…
L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha presidit aquest vespre la presentació de la 30a Fira del Vi de Falset al…
El Consell d'Administració de l'Empresa Municipal de Transports de Tarragona ha aprovat avui, 24 d'abril, les noves tarifes per a…
El món de les xarxes socials torna a plorar la mort d’una de les seves protagonistes. Vanessa Konopka, alemanya de 28…
El Port de Segur de Calafell acollirà aquest proper cap de setmana dues activitats de les més importants de l’any…
Nova campanya per promocionar les activitats de dinamització del Mercat del Carrilet que s'estrena coincidint amb el cicle de primavera.…
Esta web utiliza cookies.