L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aconseguit durant l’actual mandat mobilitzar 128,52 milions d’euros en forma de subvencions europees, que ha destinat a 73 projectes, ja sigui a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), dels fons Next Generation EU, en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència o a través d’altres programes europeus i internacionals.
La inversió europea cobreix el 66 % del cost total dels projectes desenvolupats, que ascendeix a 194 milions d’euros. Amb aquesta inversió, l’AMB promou la millora dels serveis i les infraestructures de la metròpolis de Barcelona, i té com a objectius afavorir el pas cap a una economia baixa en carboni, transformar la mobilitat cap a un model més sostenible, digitalitzar el territori, protegir el medi ambient i millorar el patrimoni cultural i rehabilitar els habitatges obsolets que es troben a la metròpolis de Barcelona, entre d’altres.
Entre el 2019 i el 2023, l’AMB ha gestionat un total de 73 projectes subvencionats per la UE, i totes les àrees de l’ens metropolità hi han participat. D’aquests, 15 han estat finançats amb fons FEDER, 4 amb fons Next Generation EU i 54 a través d’altres convocatòries europees. Dels 73 projectes, l’AMB n’ha liderat 25 i ha participat com a sòcia en 48 més. Pel que fa a la implicació local, tots els municipis metropolitans han estat involucrats en els projectes de l’AMB, sigui de manera directa o indirecta.
A través d’un conveni de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l’AMB rep finançament del fons FEDER per a 10 projectes, amb un pressupost total de 70,45 milions d’euros i una despesa subvencionable de 56,93 milions d’euros, de la qual l’AMB podrà arribar a recuperar un màxim del 50 %.
D’altra banda, l’AMB també ha rebut recursos FEDER per a projectes en l’àmbit de l’eficiència energètica i la mobilitat sostenible, a través de convocatòries gestionades des de l’Administració general de l’Estat i la Generalitat de Catalunya. En aquest cas, han estat 5 projectes amb un pressupost de 2,75 milions d’euros i una subvenció d’1,10 milions d’euros.
Una nova tipologia de projectes que s’ha iniciat són els finançats a través dels fons Next Generation EU, que va posar en marxa la Unió Europea per tal de donar resposta a la situació de crisi econòmica i social generada per la pandèmia de la COVID-19. Aquest instrument està format principalment pel Mecanisme de Recuperació i Resiliència, que en l’àmbit estatal es vehicula a través del Pla de recuperació, transformació i resiliència.
També hi ha 54 projectes que han estat finançats a través d’altres convocatòries europees. L’AMB hi participa a través de consorcis amb altres àrees metropolitanes, altres nivells d’administració, universitats, centres de recerca o empreses. Es tracta de projectes molt innovadors i que permeten realitzarproves pilot al territori metropolità.
Port Tarragona i la Marina Port Tarraco han dut a terme un simulacre de gabinet de gestió d’emergències en el…
Les autoritats continuen la recerca de Bernardino, un nen de quatre anys que es troba desaparegut des del passat dissabte…
Un centenar de jugadors i jugadors de pàdel ja han pogut tastar la fórmula de les Aperol Pàdel Nights del…
Dimecres dia 7 de maig, l’Alt Camp va ser l’escenari de la Trobada d’Agents Turístics de La Ruta del Cister,…
Dani Vidal ha realitzat aquesta tarda la seva última compareixença com a primer entrenador del Nàstic de Tarragona. El tècnic…
La línia R8 de Rodalies de Renfe presenta retards de fins a tres quarts d'hora aquest dilluns al vespre arran…
Esta web utiliza cookies.