En Pol Alcaraz, la Danna Tello, la Judit Ortega i en Marc Sánchez, juntament amb les seves professores, Eva Tapia i Anna Caballero, han creat ‘Tradició 3D‘. Es tracta d’un projecte que acosta la cultura a persones amb diversitat funcionalitat visual, que a través del tacte i de l’oïda poden gaudir, conèixer i fins i tot imaginar com és el patrimoni local i conèixer la seva cultura més propera (en compliment de l’ODS 11: aconseguir que les ciutats siguin inclusives, segures, resilients i sostenibles).
L’objectiu és adaptar i fer inclusiu el patrimoni cultural local creant rèpliques de mida petita impreses en 3D, amb una base en què s’inclou Braille i un àudio explicatiu. Així doncs, Tradició 3D promou la inclusió social d’un col·lectiu discriminat a la seva cultura i apropa el coneixement del patrimoni local a la ciutadania.
Les impressores 3D ofereixen també avantatges ambientals, ja que utilitzen material sostenible i reciclat, reproduint objectes segons les necessitats concretes dels usuaris, evitant la producció en massa i, amb això, la sobreexplotació de matèries primeres, com el plàstic no reciclable i la generació de residus innecessaris. (En compliment de l’ODS 12: garantir modalitats de consum i producció sostenibles.)
Aquest equip de joves emprenedors es va presentar a la convocatòria de TheChallenge by EduCaixa, i van ser seleccionats com a un dels 100 millors, entre els 1.252 projectes participants, per a viure en el Campus Barcelona 2022 l’evolució del seu propi projecte. I han arribat a la final amb el premi en forma de viatge formatiu a Silicon Valley, del 28 de juny al 12 de juliol, on podran explorar iniciatives i ecosistemes del territori, de la mà de referents i experts, conviure i col·laborar amb altres equips, i posar en contexti celebrar els aprenentatges de tot el curs, a partir de diverses activitats i experiències.
Aquesta és una nova oportunitat per a impulsar el talent d’aquests quatre joves emprenedors, que continuaran creixent en competències transversals i específiques, i podran portar a la pràctica el seu projecte innovador, aconseguir un impacte positiu en la societat i ajudar a construir un futur millor. Ampliant així el seu horitzó acadèmic.
Així doncs, el que va començar com un projecte d’aula ha evolucionat. L’equip ha passat per un Campus a Barcelona (del 4 al 7 de maig) i han superat tots els reptes que s’han proposat, i ara tenen l’oportunitat única per a desenvolupar el projecte que els ha portat a TheChallenge i començar a construir el canvi des de baix, de costat amb altres joves talents compromesos amb els problemes del nostre temps, amb les ganes i la capacitat de participar del canvi social necessari.
L’EMT promou el desenvolupament de la cultura emprenedora, impulsant el creixement personal i potenciant la capacitat d’iniciativa dels seus estudiants, amb l’objectiu que siguin capaços de comprendre i generar oportunitats i projectes per millorar i transformar el seu entorn.
Es promou des del centre que els estudiants es comprometin amb els reptes del futur i s’impliquin en un projecte de canvi que ens acosti a tots als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.
El jutjat de guàrdia de Cornellà de Llobregat ha deixat en llibertat amb càrrecs la detinguda per l'atropellament múltiple prop…
El trànsit a l’AP-7 pateix importants afectacions aquest dissabte al matí a l’altura de Castellbisbal (Vallès Occidental) en sentit Girona.…
L’alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, ha mantingut una reunió institucional amb el conseller de Turisme del Govern d’Aragó,…
Un greu incident va ocórrer el passat 3 de maig a Calella, després que una nena de sis anys estigués…
Els Mossos van detenir el 12 de maig un vigilant de seguretat per robar material informàtic a empreses i revendre'l…
Aquest 17 de maig, Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia, Catalunya es desperta amb una dada alarmant: ja s’han registrat 125 incidències…
Esta web utiliza cookies.