Setanta alumnes han iniciat nou accions formatives de programes de formació professional per a l’ocupació de L’Hospitalet del 2023. Les formacions formen part de les cases d’oficis d’hostaleria i d’instal·lacions i eficiència energètica i dels programes de formació i inserció (PFI).
El 27 de desembre, dinou alumnes van començar els cursos d’auxiliar d’hoteleria en dues especialitats: cuina i càtering i cuina i serveis de restaurant dels programes de formació i inserció (PFI), unes formacions bàsiques, de nivell 1, de 1.000 hores de durada, autoritzades pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i cofinançades per la Diputació de Barcelona.
També han iniciat el curs onze alumnes del curs d’auxiliar de reparació i manteniment de vehicles lleugers, de 1.000 hores de durada. El projecte està autoritzat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i cofinançat per la Diputació de Barcelona i el Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic, un acord signat entre l’Ajuntament i els agents socials –Unió General de Treballadors de Catalunya (UGT), Comissions Obreres de Catalunya (CCOO), Associació Empresarial de L’Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL) i Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC).
Pel que fa a les cases d’oficis, el 30 de desembre, dinou alumnes van començar una formació de nivell 2 d’hostaleria, corresponent al programa Treball als barris, amb tres especialitats de 1.600 hores de formació i treball: mòdul de cuina; mòdul de serveis de restaurant, bar i cafeteria, i mòdul de serveis de planta d’hotel, recepció i cafeteria. Una formació cofinançada pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) del Ministeri de Treball i Economia Social.
El programa Treballs als barris dona suport de manera prioritària als barris de la zona nord de la ciutat: Collblanc, la Torrassa, Pubilla Cases, la Florida i les Planes, els quals, per les seves característiques, requereixen una atenció especial de l’Administració per millorar-los des del punt de vista ocupacional, social i econòmic, amb l’objectiu de contribuir a l’equilibri social i territorial. El projecte va atendre l’any passat més de 250 persones, amb accions d’orientació laboral i formació professional.
També, van començar la seva formació vint-i-un alumnes de la casa d’oficis d’instal·lacions i eficiència energètica, un programa mixt de formació i treball, amb formacions de certificat de professionalitat de nivell 2 i 1.600 hores de durada, que té com a objectiu principal millorar la preparació professional i la inserció laboral dels joves menors de 30 anys. Una formació finançada pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el SEPE del Ministeri de Treball i Economia Social.
Les especialitats que s’imparteixen són muntatge i manteniment d’instal·lacions elèctriques de baixa tensió; operacions de fontaneria i calefacció-climatització domèstica; muntatge i manteniment d’instal·lacions frigorífiques; muntatge i manteniment d’instal·lacions solars tèrmiques, i energia i sostenibilitat.
Formació professional en sectors estratègics, una aposta de ciutat
L’Hospitalet aposta per la formació professional enfocada a l’ocupació i a generar noves oportunitats. Forma part de l’estratègia de ciutat FP 365, un projecte que impulsa la formació professional (FP) amb l’objectiu de posicionar L’Hospitalet com a referent metropolità en aquesta oferta formativa, que esdevé un instrument imprescindible de progrés i desenvolupament per a la ciutat.
Alguns dels programes formatius tenen una especial rellevància perquè estan destinats a sectors de la societat amb dificultats per inserir-se al mercat laboral, com ara persones que han abandonat el sistema educatiu i no tenen una titulació.
D’altra banda, la gran majoria de les formacions estan centrades en sectors estratègics de la ciutat, que són i seran motors de l’ocupació i el desenvolupament econòmic local, com són el turisme i els serveis d’allotjament i restauració; la nova mobilitat urbana i el vehicle elèctric; l’eficiència energètica i les instal·lacions sostenibles.
Aquestes formacions són part d’una visió estratègica de L’Hospitalet. Segueixen les mesures recollides al Pacte de Ciutat 2020-2023 i al Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic, per millorar els nivells de contractació i la reinserció dels col·lectius vulnerables i impulsar l’ocupació amb perspectiva de gènere, mitjançant formacions i ocupacions verdes, sostenibles i en noves tecnologies.
Salou serà l’escenari, aquest diumenge 18 de maig, del Día de las Familias 2025, una jornada organitzada per la FLG…
El castell de Vila-seca exposarà obres d'alguns dels artistes més importants de Catalunya, a partir del dia 15 de maig.…
El portaveu del Partit Popular, Miguel Tellado ha visitat la ciutat de Tarragona per parlar sobre la problemàtica de l'habitatge…
La tercera edició del Pla de Barris, per al període 2025-2028, es desplega per primer cop a tots els barris…
Aquest divendres i dissabte, 16 i 17 de maig, Reus acollirà la primera edició de la Festa del Gelat, una…
Aquesta setmana, l’alcalde Rubén Viñuales ha signat la resolució per la qual es determinen els usos previstos per antiga recepció…
Esta web utiliza cookies.