La Ciutat d'Andorra

Escaldes-Engordany instal·la punts menstruals en diferents edificis comunals

Els dispensadors tindran compreses i tampons ecològics que es podran adquirir gratuïtament en cas de necessitat

El Comú d’Escaldes-Engordany tira endavant una iniciativa dirigida a les dones amb l’objectiu de  garantir l’accés als productes menstruals i trencar els tabús al voltant de la regla. En aquest sentit,  la corporació ha adquirit fins a dotze dispensadors que contenen compreses i tampons ecològics que es poden agafar gratuïtament quan es tingui la necessitat. La consellera d’Acció Social, Magda  Mata, ha explicat que el Comú d’Escaldes-Engordany és la primera institució pública que tira  endavant aquest projecte i ho fa des del convenciment que “hem de normalitzar la regla perquè les  dones la tenim des d’adolescents fins més enllà dels cinquanta anys i cal crear llocs de treball  saludables i inclusius”.  

Aquests dispensadors es troben repartits des d’avui entre els diferents edificis comunals, com ara,  el Comú, l’Escola Bressol 1 i 2, el Prat del Roure, la Llar de jubilats, la piscina, el Servei de Circulació,  Ràmio, La Llanterna, el CAEE/Biblioteca, el magatzem Dos Valires i la central d’aparcaments. La cap  del departament de Recursos Humans, Raquel Garcia, ha afirmat que, per part del Comú, es calcula  que la iniciativa repercutirà en un centenar de treballadores que es troben en edat menstrual.  

Així, aquests dispensadors estan disponibles per a les treballadores comunals però també per a les  ciutadanes que en un moment donat necessitin fer ús dels productes menstruals. En aquest sentit,  David Drets, director de DET Higiene Ecològica, l’empresa que subministra els productes, ha indicat  que “són 100% ecològics”. “Tot és cotó ecològic, no tenim plàstic ni cap altre material que pugui ser  perjudicial per a la salut de les dones”, ha apuntat. Així mateix, ha afegit que “si tenim accés a  paper higiènic o a una tireta, perquè no a un tampó?”. Segons les dades proporcionades, el 86% de  les dones s’han trobat en casos en què estaven a la feina i els ha vingut la regla i no tenien accés a  un producte menstrual. 

La iniciativa té un cost de 3.770 euros al primer any i inclou tant la instal·lació dels dispensadors  com la recàrrega. La voluntat és renovar el contracte d’any a any i a partir del segon només caldrà  pressupostar les recàrregues. En aquesta línia, la consellera d’Acció Social ha exemplificat que  equival “a convidar a un cafè al mes a cada treballadora”.  

La iniciativa també contempla la realització de dues xerrades informatives adreçades a les  treballadores comunals sobre l’impacte dels productes menstruals a la salut de les dones i el medi  ambient, així com sobre els beneficis de fer servir productes de qualitat i ajudar a les dones a gaudir  d’una bona salut menstrual.

MinervaPacheco

Missatges recents

Lleida avança en noves polítiques feministes amb la Taula Interdepartamental

La Llotja de Lleida ha acollit aquest matí la creació de la Taula Interdepartamental per…

7 minuts fa

Els 39ns Premis CEET Alimara premien la Casa Natal Salvador Dalí de Figueres

El dijous al vespre va tenir lloc la cerimònia d’entrega dels XXXIX Premis CEET Alimara…

8 minuts fa

Mor una dona atropellada per un tren mentre travessava un pas de nivell

Una dona ha estat atropellada per un tren Alvia durant aquest matí al voltant de…

14 minuts fa

Mor l’exalcalde de Benifallet, Jordi Monclús, als 71 anys

L'exalcalde de Benifallet, Jordi Monclús, va morir aquest dijous al matí a l'edat de 71…

31 minuts fa

Manresa incorpora 23 nous policies locals, el reforç més gran dels últims 15 anys

Manresa incorporarà 23 nous policies i crearà una unitat de delinqüència urbana per lluitar contra…

32 minuts fa

En marxa 7 noves electrolineres a l’Àrea Metropolitana de Barcelona

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) continua ampliant la seva xarxa d’estacions de recàrrega de vehicles…

43 minuts fa

Esta web utiliza cookies.