La Ciutat d'Andorra

Andorra participa al projecte POCTEFA Pastorclim

La primera trobada d’aquest projetce POCTEFA que compta amb un pressupost global de més de 2 milions d’euros ha tingut lloc a Osca aquesta setmana

Una delegació tècnica del Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, encapçalada pel director  d’Agricultura i Ramaderia, Josep Casals, ha assistit aquesta setmana a la primera reunió de treball per iniciar el  desenvolupament del projecte PASTORCLIM, que té com a finalitat el desenvolupament d’accions orientades al  desenvolupament d’un pla d’adaptació i mitigació per fer front als efectes del canvi climàtic sobre els sistemes  pastorals de muntanya. El projecte preveu impulsar aquest objectiu global mitjançant la millora de les races  autòctones de bestiar boví i oví de carn, i la salvaguarda i la promoció de les pràctiques tradicionals associades a  la transhumància per a la conservació dels ecosistemes naturals. 

La jornada de treball ha tingut lloc a l’Escola Politècnica Superior d’Osca, Aragó. PASTORCLIM s’impulsa en el  marc dels programes europeus anomenats POCTEFA i és previst que es pugui desenvolupar entre el 2024 i el  2027. El Principat hi pren part com a país col·laborador i observador, i es podrà beneficiar dels resultats que  s’extreguin de la investigació tècnica. El Govern d’Andorra és membre associat d’un projecte que compta amb un  pressupost global de 2.092.097,47 euros finançat en un 65% pels fons europeus FEDER.  

El projecte està estructurat en cinc grans accions, on en destaca l’estudi de les zones pastorals dels territoris que  participen en el projecte a efectes de poder avaluar l’impacte del canvi climàtic sobre la biodiversitat de les pastures,  així com un estudi sobre la influència dels beneficis socioeconòmics, mediambientals i culturals relacionats amb  la transhumància i el consum de carn produïda als Pirineus. PASTORCLIM també preveu la formació i l’intercanvi  de professionals i estudiants en la matèria perquè el sector es pugui capacitar per disposar de coneixements,  habilitats i experiències que l’ajudin a poder adaptar la seva activitat al canvi climàtic. 

El projecte està coordinat i dirigit per nou socis de l’Aragó, Catalunya, l’Arieja i Andorra: la Universitat de  Saragossa, el Centre d’Investigació i Tecnologia Agroalimentària (CITA) de l’Aragó, la Federació de la Bruna dels  Pirineus (FEBRUPI), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Centre de Formació i Promoció Agrària i  Forestal de l’Ariège-Cominges (CFPPA), l’Institut de formació agrària de Saint Gaudens, la Chambre d’Agriculture  de l’Ariège, el Grup Gasconne des Pyrenées i el Departament d’Agricultura i Ramaderia del Govern d’Andorra. 

També es compta amb la col·laboració de diverses entitats o institucions que hi participen de forma associada,  com és el cas de la societat Ramaders d’Andorra SA. 

MinervaPacheco

Missatges recents

El CV Sant Pere i Sant Pau torna a ser de primera divisió

El Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau ha aconseguit el seu objectiu més esperat:…

47 minuts fa

Vilalta: “ERC és la garantia de la defensa dels nostres municipis, de que tinguin oportunitats per a tothom”

Esquerra Republicana de Catalunya ha celebrat aquest matí, a la sala del Teatre d’Artesa de…

2 hores fa

Illa: “Catalunya està millor que fa uns anys en matèria de convivència”

El candidat del PSC a les eleccions del 12-M, Salvador Illa, s'ha mostrat favorable a…

2 hores fa

Mor una persona atropellada per un tren ple de passatgers

Una persona ha perdut la vida aquest dissabte després de ser atropellada per un tren…

2 hores fa

Fitch Ratings confirma la nota d’Andorra en A- amb perspectiva estable

L’agència d’avaluació Fitch Ratings ha publicat aquest divendres a la nit el ràting d’Andorra i…

2 hores fa

Jeannine Abella (Junts): “liderarem un pacte nacional per l’agricultura”

La cap de llista de Junts + Puigdemont per Catalunya a Lleida, Pirineu i l'Aran,…

3 hores fa

Esta web utiliza cookies.