Protocol de col·laboració entre Andorra i la FACIP per impulsar la restauració dels hàbitats dels rius després d’obres que hi generin impacte

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy i el president de la Federació Andorrana de Caça i Pesca (FACIP), Josep Maria Cabanes, han presentat aquest dijous el protocol de col·laboració per impulsar la restauració dels hàbitats dels rius després d’obres que impulsi el Govern i que afectin el medi aquàtic.

Tal com han explicat, l’entesa preveu que les obres que tinguin una afectació sobre el medi aquàtic i com a conseqüència, una degradació dels hàbitats aquàtics i una minva en les poblacions piscícoles, caldrà fer una repoblació piscícola en acabar les obres així com també una restauració dels hàbitats.

A més, Calvó ha explicat que en el cas d’obres que tinguin una afectació sobre el medi aquàtic però que no suposin una minva en les poblacions piscícoles o es valori que aquestes poblacions es poden recuperar de manera natural sense necessitat de repoblacions, s’impulsaran repoblacions piscícoles en un altre ecosistema aquàtic, així com una restauració o millora d’hàbitats aquàtics en altres zones.

En aquest mateix sentit, Filloy ha destacat que arran de l’entesa, el Ministeri promotor de les obres preveurà una partida en el pressupost de l’obra per aquest efecte. Per la seva banda, Cabanes ha destacat que aquest punt reforça la sensibilitat del Ministeri per la natura i suposa impulsar quelcom que fins ara mai s’havia assolit. “És una gran notícia pels ciutadans, pels pescadors i pels turistes”, ha emfatitzat el president de la FACIP.

En els darrers anys s’ha promogut la pesca sense mort, pràctica sostenible i respectuosa amb les poblacions piscícoles. De fet, Calvó ha emfatitzat que l’evolució d’aquesta pràctica ha evolucionat de forma molt positiva d’ençà la creació del primer permís d’acotat sense mort el 1997. Actualment, la pràctica de la pesca sense mort representa 1.700 pescadors a l’any, més del 40% de la totalitat dels permisos d’acotat expedits, i les llicències turístiques prop del miler, el 30% de les llicències turístiques expedides. “Per aquest motiu era molt important signar la col·laboració per seguir mantenint viva la pràctica i promocionar la més sostenible”, ha destacat la ministra.

Tags: Andorra
Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Un home de 34 anys mata el seu pare a ganivetades

La Guàrdia Civil ha detingut un home de 34 anys i nacionalitat holandesa per la seva presumpta implicació en la…

8 minuts fa

Barcelona inaugurarà el parc de les Glòries aquest dissabte després de més de 20 anys d’obres

Barcelona ultima la inauguració del parc de les Glòries aquest dissabte després de més de vint anys d'obres. Segons ha…

26 minuts fa

La fira Retrobarcelona commemora el 40è aniversari del primer videojoc en català

La fira de videojocs clàssics Retrobarcelona celebra aquest any la desena edició i ho fa commemorant el 40è aniversari del…

31 minuts fa

Les hipoteques continuen a l’alça a Catalunya: el millor febrer des del 2011

El nombre d'hipoteques sobre habitatges a Catalunya va augmentar un 16,2% al febrer en comparació al mateix mes de l'any…

37 minuts fa

El transport públic metropolità també assoleix un rècord històric per Sant Jordi

El metro de Barcelona ha marcat un rècord històric amb més de 1.875.000 validacions durant la celebració de Sant Jordi.…

53 minuts fa

L’itinerari de La Ruta del Cister GR 175 ha acollit més de 500 persones durant la Setmana Santa

Recórrer a peu o en bicicleta —convencional o elèctrica— l’itinerari de La Ruta del Cister que segueix el traçat del…

56 minuts fa

Esta web utiliza cookies.