La Ciutat d'Andorra

Andorra posa en marxa l’Enquesta Nacional de salut 2024

L’enquesta es realitza amb la col·laboració d’Andorra Recerca i Innovació (AR+I)

Amb l’objectiu d’obtenir una fotografia de l’estat de salut de la població i de les necessitats d’aquesta en l’àmbit sanitari, el Ministeri de Salut posa en marxa l’Enquesta nacional de salut 2024. L’enquesta es realitza amb la col·laboració d’Andorra Recerca i Innovació (AR+I), que s’encarregarà de realitzar els qüestionaris a una mostra de 900 persones majors de 15 anys residents al Principat.

La ministra de Salut, Helena Mas, ha destacat durant la presentació a la premsa que “l’enquesta és un dels grans projectes del Ministeri, ja que ens permetrà observar l’estat de salut de la població i dels aspectes externs que hi poden influir, com els socioeconòmics. D’aquesta manera podrem dissenyar les millors polítiques públiques de prevenció i promoció de la salut i establir els recursos necessaris per fer-hi front”.

Entre els aspectes que es demanaran a l’enquesta destaca la salut percebuda –és a dir, aquella que la persona enquestada considera que té–, la qualitat de vida i la salut mental. Així mateix, el qüestionari també recull preguntes sobre hàbits relacionats amb la salut com el consum de tabac, d’alcohol i altres drogues; addiccions sense substància; activitat física i alimentació; o sexualitat. D’altra banda, l’enquesta també té la finalitat de recollir informació sobre l’ús dels serveis sanitaris, la realització de pràctiques preventives i altres aspectes socioeconòmics dels enquestats.

En aquest sentit, la responsable de dissenyar l’enquesta de l’àrea de prevenció, promoció i vigilància de la salut del Ministeri, Mireia Garcia, ha explicat que “aquesta enquesta permet arribar a tot el gruix de la població i obtenir informació de tothom, no solament d’aquelles persones que són usuàries habituals del sistema de salut”.

Per aquest motiu, per a l’elaboració del contingut del qüestionari s‘ha comptat amb l’expertesa de l’Agència de Salut Pública de Barcelona. El mostreig s’ha estratificat per parròquies i seleccionat de manera proporcional les persones per sexe i edat, afegint-ne la variable de nacionalitat, amb l’objectiu d’obtenir la informació més ajustada a la realitat del país. L’enquesta serà presencial i el tractament de les dades serà confidencial. L’objectiu temporal, segons ha explicat el representant de l’AR+I, Joan Micó, és fer el treball de camp en un període de tres mesos, per tal de tractar, posteriorment, les dades i poder presentar-les el 2025.

Tags: Andorra
Adrià Torres Redacció

Missatges recents

Terrassa promou l’envelliment actiu amb la fira ‘Som Grans’

La Federació d’Associacions i Centres de Gent Gran de Terrassa i Comarca organitzen una nova edició de la fira de…

49 segons fa

Comencen les obres del primer edifici 100% públic de lloguer assequible al Prat

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha posat en marxa les obres del primer edifici municipal de pisos de lloguer assequible.…

2 minuts fa

L’Ajuntament de Tarragona viatjarà al camp de concentració de Gusen per homenatjar als tarragonins deportats

L’Ajuntament de Tarragona reafirma el seu compromís amb la memòria democràtica i la dignitat de les víctimes del nazisme, i…

5 minuts fa

6 anys de presó i més de 750.000 euros de multa per deixar tetraplègic un rival a un partit de futbol

El futbol és un esport passional on els jugadors moltes vegades canvien de personalitat a sobre de la gespa. Molts…

18 minuts fa

El Catllar obre una convocatòria d’urgència per a la borsa de vigilants municipals

L'Ajuntament del Catllar ha aprovat la convocatòria i les bases del procés selectiu, per via d'urgència, per constituir una borsa…

19 minuts fa

La Biblioteca Pere Anguera inaugura un espai de referència per a joves

La Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Reus, amb la col·laboració de la regidoria de Cultura i Política Lingüística, obre…

29 minuts fa

Esta web utiliza cookies.