Arriba el GastroMar l’Ampolla, les jornades professionals de cuina i ciència

GastroMar l’Ampolla, impulsat per  l’Ajuntament de l’Ampolla, neix com un esdeveniment per donar a  conèixer els productes del mar de les Terres de l’Ebre i per extensió de la  Mediterrània i consolidar el municipi com a espai gastronòmic del Delta de  l’Ebre. 

Del 21 al 23 de març, aquestes jornades professionals de cuina i ciència  tractaran temes relacionats amb la cuina marinera tradicional i  contemporània, “la cuina d’abord”, i es parlarà d’investigació, ciència,  salut i sostenibilitat, realçant espècies de peix i productes mariners poc  habituals als mercats i a les cartes dels restaurants. 

La primera edició d’aquest congrés culinari comptarà, d’una banda, amb la  participació de 15 xefs de diferents parts del litoral català que elaboraran  en directe plats i receptes marineres tant de cuina clàssica i tradicional  com de fusió mediterrània-oriental, o de cuina d’autor contemporània,  moderna i conceptual. 

D’altra banda, i des del vessant acadèmic i científic del congrés, que  coordina la Fundació Alícia, a cada sessió hi intervindrà un expert de  referència que parlarà de com es pot continuar gaudint de tot allò que el  mar ofereix i, al mateix temps, afavorir la seva ecologia, l’economia local,  la vida dels pescadors, la restauració, el turisme sostenible, la salut dels  ciutadans, la cultura i el plaer gastronòmic. 

Una dotzena d’investigadors i científics, dialogant en directe amb Toni  Massanés, director general de la Fundació Alícia, i en alguns moments  comentant què es cuina amb els xefs, explicaran de manera entenedora  les claus, els fruits del mar i del Delta de l’Ebre i les estratègies per assolir  els objectius exposats.  

L’esdeveniment es desenvoluparà simultàniament en dos platós situats a  l’hotel Flamingo de l’Ampolla, des dels quals xefs i ponents podran veure’s  i interactuar. Totes les sessions s’emetran en streaming pel canal de  Youtube Gastroevents Online

GastroMar l’Ampolla 2021 

Aquesta primera edició busca crear debat sobre l’elaboració dels  productes mariners del Delta de l’Ebre, del peix senzill i de la manipulació  d’aquests i altres productes mediterranis. 

De la mateixa manera, pretén fer una demostració de l’elaboració de  plats, amb peixos sostenibles, arròs, amb ostra i mol·luscs del Delta i amb  peixos poc coneguts. 

Així com establir aquest acte com un congrés anual on es puguin obtenir  unes conclusions sobre el consum de peix senzill i aconseguir que els  restauradors, com a màxims prescriptors gastronòmics, s’impliquin amb  aquest objectiu principal. 

L’Ampolla, cuina de l’ostra 

En el marc d’aquest congrés culinari, se celebrarà la 7a edició de  L’Ampolla, cuina de l’ostra, on restauradors de la localitat presentaran un  plat d’ostra cuinada el qual serà valorat per un jurat que escollirà l’opció  més saborosa.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

La Diputació de Lleida impulsa la rehabilitació de la carretera LV-2012 entre les Borges Blanques i la Floresta

La Diputació de Lleida, a través de l’Àrea de Serveis Tècnics, ha iniciat les obres de rehabilitació de la LV-2012…

3 minuts fa

Art, disseny i artesania en una nova edició del Mercat de les Idees a Lleida

L’art, el disseny i l’artesania es tornen a donar cita en una nova edició del Mercat de les Idees a…

8 minuts fa

La Paeria de Lleida obre la convocatòria d’oposicions per optar a 114 places de la plantilla municipal

L’Ajuntament de Lleida ha obert el termini per a presentar sol·licituds en 27 convocatòries d’oposició per a optar a 114…

12 minuts fa

La Guàrdia Urbana de Tarragona imposa 54 denúncies en una setmana per distraccions al volant

La campanya de vigilància i de consciència dels perills que suposa les distraccions al volant que ha desplegat la Guàrdia…

12 minuts fa

Detingut per robar un rellotge de 55.000€ a Montjuïc

Guàrdies urbans de paisà van detenir aquest passat dilluns el sospitós d'haver sostret un rellotge d'alta gamma, valorat en 55.000…

13 minuts fa

La URV impulsa l’ús del català en la ciència i les investigacions amb els premis Josep Maria Pujol

Jordi Bertran i Helena Segú són els guanyadors de la quarta edició dels premis Josep Maria Pujol a les millors…

15 minuts fa

Esta web utiliza cookies.