Categories: Montsià

Les Jornades Citrícoles d’Alcanar s’adapten a la situació generada per la Covid-19

Un any més, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i l’Ajuntament d’Alcanar, organitzen les Jornades Citrícoles d’Alcanar, un referent en el món de la citricultura, que arriben a la vint-i-setena edició.

A causa de la situació generada per la covid-19, en aquesta edició aquestes trobades tècniques es faran totalment en línia, entre el 16 i el 20 de novembre. “A través d’un seminari web diari, els assistents podran escoltar en directe les diferents xarrades i també podran interactuar amb la persona ponent”, explica Jordi Monfort, regidor d’Agricultura de l’Ajuntament d’Alcanar.

A més, enguany s’oferiran cinc ponències, una per dia, a partir de les 19.30 h. Per tal de poder tenir accés a les sessions, és obligatori inscriure-s’hi prèviament de manera digital a cada sessió, a través de l’enllaç que es troba a l’apartat d’inscripcions. Les persones inscrites rebran un correu amb un enllaç per a accedir a l’aula virtual, des d’on podran seguir les sessions.

En paraules del delegat institucional de l’IRTA a les Terres de l’Ebre, José Miguel Campos, les jornades “inclouen ponències de caràcter més tècnic, altres amb aproximacions a les darreres normatives i també enfocaments més disruptius, sempre amb l’objectiu d’actuar com un fòrum de debat per a la pagesia del territori”.

Com en les anteriors edicions, es combinaran les temàtiques de més actualitat, com el Pla d’acció per a mitigar l’impacte del cotonet Delottococcus aberiae –una de les principals amenaces dels nostres cítirics–,  l’adaptació de noves varietats de taronja a les Terres de l’Ebre o la gestió per a una correcta fertilització en cítrics, amb altres temes del món de la citricultura, sempre exposats per experts de prestigi.

“El context actual ens ha portat a dibuixar nous horitzons cap a una agricultura més sostenible que hem de saber aprofitar per a ser més competitius”, recorda Rosabel Arbó, cap de l’Oficina Comarcal del Departament d’Agricultura al Montsià.

Entre altres ponents, el doctor Manuel Agustí, catedràtic de Producció Vegetal de la Universitat Politècnica de València, a través de la ponència “La clementina de Nules: característiques i gestió del seu cultiu”, farà un repàs de l’evolució del conreu de la mandarina més emblemàtica de les Terres Ebre.

D’altra banda, Joan Girona, investigador de l’IRTA sobre l’ús eficient de l’aigua, abordarà el repte de l’agricultura sostenible per a alimentar la humanitat i sobre què es pot fer des de les Terres de l’Ebre.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

S’ensorra la terrassa d’un pis al centre de Barcelona i deixa diversos ferits

Ensurt ahir a la nit al centre de Barcelona després que s'ensorrés la terrassa d'un…

12 minuts fa

Investiguen set mossos acusats de detenció il·legal d’un home gai d’origen marroquí

El jutge de Barcelona Joaquín Aguirre investiga set agents dels Mossos d'Esquadra pels presumptes delictes…

33 minuts fa

Mor en un tiroteig el fotògraf de Sabadell Toni Espadas

El fotògraf i guia de viatges sabadellenc Toni Espadas ha mort assassinat a Etiòpia mentre…

51 minuts fa

El Pintalis Fest, transforma les parets de Mollet

Durant tot el cap de setmana, murals gegants i tallers de graffiti s’han convertit en…

10 hores fa

Castellbisbal recapta més d’un miler d’euros amb el monòleg solidari d’Edu Mutante i Pablez

Els humoristes Edu Mutante i Pablez van actuar dissabte a l’espai Montserrat Roig d’Els Costals…

11 hores fa

Terrassa cedirà tres habitatges per a lloguer social

La comissió informativa de Territori i Sostenibilitat, celebrada avui, ha acordat elevar al ple de…

11 hores fa

Esta web utiliza cookies.