“Disposem de quatre vacunes que podem utilitzar si les circumstàncies ho requereixen i l’estratègia vacunal ho autoritza. Dependrà de la quantitat, però en determinades situacions podríem fer actuacions puntuals de vacunació per contribuir a les mesures de prevenció i evitar que la covid esdevingui un problema de salut”, ha explicat Casas.
El document de recomanacions es basa en les lliçons apreses l’any passat. “Sabem el que funciona, quines són les mesures importants i quins són els moments crítics i hem d’actuar per tal de prevenir”, ha apuntat la directora de Salut a l’Ebre, Mar Lleixà. “L’any passat vam viure situacions molt complicades a la demarcació de Lleida i tot allò que vam provar i va funcionar s’ha incorporat al pla de treball”, ha afegit Casas.
La campanya de la fruita dolça a les Terres de l’Ebre ja es va viure amb més tranquil·litat que a Ponent. “Vam fer la campanya en ple confinament i es plantejava molt, molt, molt complicada, però la casuística de la nostra comarca i de les nostres explotacions és menys complicada que a la zona de Lleida. El que es faci ens beneficia, però genera menys por la campanya aquí amb explotacions més petites, gent més coneguda, no movem la gent en busos”, ha apuntat Jaume Miquel Aleu, membre de l’executiva nacional de la fruita dolça d’Unió de Pagesos (UP).
Aleu ha apuntat que totes les mesures que ja es van prendre l’any passat es mantindran i que s’ha après a millorar-les i augmentar la prevenció. “Els diferents sectors agrícoles han mostrat un alt grau d’implicació en el compliment i implementació de les mesures de lluita contra la covid. S’ha demostrat a la passada campanya de l’oliva i el cítric, i són conscients que encara cal mantenir una alta la vigilància per assegurar un bon funcionament de la campanya”, ha apuntat Jesús Gómez, director d’Agricultura a les Terres de l’Ebre.
A la Ribera d’Ebre es contracten entre 1.200 i 1.700 temporers durant la campanya de al fruita dolça (1.300 l’any passat, la meitat del Baix Ebre i el Montsià). La majoria són treballadors de proximitat que es desplacen en vehicles particulars i tornen a casa a dormir. “Volem que el transport entre l’empresa i l’allotjament sigui segur i que es compleixin totes les mesures preventives. Nos serviria de res tenir empreses i allotjaments segurs si després la mobilitat no es fa de forma correcta”, ha recordat Conrad Casas.
Els ajuntaments i els Consells Comarcals també tenen establerts els protocols d’actuació per coordinar les actuacions en situacions de brot i fer-ne d’específiques si cal incrementar les mesures preventives de cara població o els temporers.
La Guàrdia Civil ha rescatat dos gossos en sengles actuacions a les comarques de Terra Alta i Ribera d’Ebre. Un dels cànids…
La Comissió Europea ha anunciat una multa de 500 milions d'euros a Apple i de 200 milions a Meta per…
El pròxim dissabte 26 d’abril a les 20.00 h, a l’Auditori Josep Carreras, tindrà lloc el concert de Marc Miralta…
Els Mossos d'Esquadra van retirar una granada coet de la Guerra Civil d'una masia a Gurb (Osona). Segons va informar…
Catalunya no és solament un dels destins més atractius pels turistes quan han de triar les seves vacances. El món…
Més de 140 parades omplen el Barri Vell de Girona aquest Sant Jordi, per segon any consecutiu. Des de primera…
Esta web utiliza cookies.