Aquest mes de gener s’ha iniciat el programa “Talent i Territori” promogut pel Departament de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada per a fomentar la Responsabilitat Social de les empreses d’Igualada.
En aquesta primera edició del projecte, hi participen 5 empreses vinculades a activitats ben diferents, que a través de quatre seminaris grupals i consultories individualitzades assentaran les bases o milloraran en el seu pla d’acció i bones pràctiques en RSE.
En els seminaris grupals, es treballarà conceptes més genèrics per a tothom, com la responsabilitat ètica, la integració de pràctiques sostenibles, la reducció de l’empremta ambiental, la promoció de la diversitat i inclusió, entre altres. També es compartiran les millors pràctiques, incentivant la inspiració i l’aprenentatge mutu entre les empreses participants. Les consultories individualitzades proporcionaran orientació personalitzada, permetent a cada empresa adaptar les bones pràctiques d’RSE al seu context específic.
El programa “Talent i Territori” busca establir les bases per al progrés d’una ciutat socialment responsable, amb empreses i organitzacions compromeses amb la gestió econòmica, social i ambiental. L’objectiu final és augmentar el nombre d’empreses d’Igualada i la comarca amb un compromís fort en RSE, vinculant-ho a la marca de territori. Aquesta iniciativa no només facilitarà la retenció de talent a la zona, sinó que també servirà com a motivació addicional per a les empreses.
Les empreses participants són: Forn de pa i pastes Jaume i Vicenç, empresa elaboradora de pa i brioxeria dolça i salada. Tenen punts de venda, 6 fleques i cafeteries. Lacelier Europe S.A , empresa que es dedica al disseny i comercialització de llenceria i moda de bany a través de 6 marques emblemàtiques. Joieria Trias, empresa de caràcter familiar amb més de 50 anys d’experiència al món de la joieria i rellotgeria. Distribucions Poch, majoristes de begudes, alimentació i altres productes, per a hostaleria, restauració, comerç, i a domicili. Gavipunt S.L, empresa familiar amb més de 50 anys de trajectòria especialitzada en teixir i confeccionar gènere de punt amb tricotoses rectilínies.
En l’obertura del programa, hi ha participat Curtidos Badia, aportant la seva experiència en programes d’implementació de l’RS a l’empresa. També, el regidor de Dinamització Econòmica, Jordi Marcè, qui ha destacat la importància d’aquest projecte com a catalitzador per a la transformació de la cultura empresarial local, afegint que l’aposta per l’RSE no només és un acte de responsabilitat, sinó també una oportunitat per a la consolidació i l’èxit empresarial a llarg termini.
El programa està subvencionat per la Diputació de Barcelona i cofinançat per l’Ajuntament d’Igualada.
L'empresa de mobles sueca Ikea obrirà la primera gran superfície a Girona, després que el 2021 obrís la primera botiga…
Tarragona comptarà a partir d’aquest dijous, 10 de juliol, amb un nou centre comercial que promet esdevenir una peça clau…
Aquest mes de juliol s’iniciarà el pla d'asfaltatges 2025 amb l’objectiu de seguir millorant i mantenint el ferm dels vials…
La coneguda cadena de menjar ràpid McDonald’s continua ampliant la seva presència a la demarcació de Tarragona. Segons ha pogut…
La ciutat de Girona ha assolit el màxim històric en els preus de lloguer durant el primer trimestre de l'any…
Aquest migdia l’alcalde de la Seu, Joan Barrera, i la regidora de Festes, Christina Moreno, han presentat la imatge de la Festa…
Esta web utiliza cookies.