L’Ajuntament de Manresa, la Fundació Turisme i Fires de Manresa i Pep Palau, Von Arend i Associats organitzen la sisena edició de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià els dies 11 i 12 de març, al Museu de l’Aigua i el Tèxtil de Manresa. Enguany, els protagonistes seran el popular cuiner Marc Ribas Beltran, presentador dels programes ‘Cuines’ i ‘Joc de Cartes’ de TV3, i la cuina de La Rioja, com a territori ignasià convidat.
Les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià és un esdeveniment en què els productes de la terra, els productors i la cuina del Bages i de les poblacions del Camí Ignasià esdevenen els principals atractius i protagonistes.
D’aquesta manera, el Museu de l’Aigua i el Tèxtil de Manresa s’omplirà durant dos dies d’unes jornades dinàmiques i participatives, en què el visitant podrà descobrir, tastar i comprar en un mercat de productes agroalimentaris de proximitat i gaudir d’un programa de diverses activitats. Entre elles, tastos guiats i showcookings en directe amb cuiners i cuineres de renom.
Enguany, entre els cuiners hi haurà Marc Ribas Beltran, responsable del projecte gastronòmic Gastronomia Brutal i al capdavant dels programes de televisió “Joc de cartes” i ‘Cuines’, el qual farà una demostració de cuina en directe reinterpretant la cuina d’Ignasi Domènech. Tot i haver-hi zones d’accés lliure com el mercat i el wine bar, hi ha activitats que requereixen inscripció prèvia. Estan disponibles a la web www.manresa2022.cat.
La comarca del Bages és una de les grans protagonistes de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià, ja que compta amb una pagesia que cultiva varietats d’hortalisses i fruites, olis d’oliva verge extra elaborats amb varietats autòctones, formatges i formatgeries artesanes, vins i activitats enoturístiques amb Denominació d’Origen i petits tresors gastronòmics amagats de les cooperatives i associacions de productors. Tot plegat, representat en el mercat i a punt per ser descobert o redescobert per part de tothom qui el visiti. Amb tots aquests productes es faran tastos, maridatges, showcookings i altres activitats relacionades amb el món culinari.
Amb aquesta sisena edició, les Jornades Gastronòmiques, nascudes sota el projecte Manresa 2022, donen continuïtat a la promoció del Camí Ignasià i a la difusió de la gastronomia de les comunitats i regions que travessa.
La Rioja, Territori Ignasià Convidat
A la sisena edició d’aquestes Jornades Gastronòmiques es presenta la figura del Territori Ignasià Convidat, com un reconeixement als indrets per on passa el recorregut ignasià i una oportunitat per descobrir els seus tresors enogastronòmics. En aquesta ocasió, el govern de La Rioja serà l’entitat que participi en aquest fòrum, com a destinació turística gastronòmica convidada, per mostrar la gran qualitat dels seus típics productes agroalimentaris, així com per oferir tasts guiats i demostracions de cuina per apropar al públic la gastronomia de La Rioja i de localitats com Calahorra o Logronyo. Entre les activitats, destaca la presentació de la DOP d’Oli de La Rioja i els tallers dels cuiners Esteban Alegría, del restaurant La Comedia de Calahorra, i el pastisser David Nicolás, des de la pastisseria Ramflor de Logronyo.
El programa
Dissabte 11 de març
11 – 11.45h Tast d’olis i formatges de la Sierra de Cameros
A càrrec de Clara Espinosa, presidenta de la DOP Aceite de La Rioja
La Rioja Territori Ignasià Convidat
12.15 – 13h El Bages, paisatge ignasià i bons aliments
Tast de 3 vins DO Pla de Bages acompanyats de 3 tastos de productes Km O
13.30 – 14.15h El tast del pelegrí: Manresa, gastronomia i espiritualitat
Tast de vi i cuina amb aliments ignasians de la mà d’Ignasi Sala (Mas de la Sala) i Anna Castillo (sommelier)
17.00 – 17.45h Harmonia de vi i xocolata
Tast a càrrec d’Elena Corzana, enòloga i sommelier
La Rioja Territori Ignasià Convidat
18.15 – 19h Productes de KM 0 a la cuina de terra endins
Cuina en directe amb el Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages
Inclou tast final
19.30 – 20.15h La Rioja és la pera!
Pastisseria i cuina dolça en directe amb David Nicolás (Pastelería Ramflor de Logronyo)
Inclou tast final
La Rioja Territori Ignasià Convidat
Diumenge 12 de març
11 – 11.45h El Bages, paisatge ignasià i bons aliments
Tast de 3 vins DO Pla de Bages acompanyats de 3 tastos de productes KM O
12.15-13h “Trampantojo Riojano”
Cuina en directe amb Esteban Alegría (Rest. La Comedia de Calahorra)
Inclou tast final
La Rioja Territori Ignasià Convidat
13.15-14.15h La cuina d’Ignasi Domènech interpretada per Marc Ribas
Cuina en directe amb Marc Ribas (Gastronomia Brutal, Cuines i Joc de Cartes de TV3)
L'entrenador i una de les màximes personalitats de Girona, Míchel, ha revelat el motiu pel qual no va poder estar…
El festival Tarraco Viva comptarà, un any més, amb la participació de la URV en uns quants dels seus actes.…
Esquerra Republicana de Catalunya al Senat ha defensat aquest dilluns 12 de maig una moció que insta al govern espanyol…
Amb l’arribada del mes de maig, l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet va activar la quarta fase dels seus pressupostos…
L’esdeveniment dedicat a la bicicleta que se celebra cada mes de maig a Cambrils passarà a anomenar-se “CambriBike. Memorial Jordi…
Aquest matí, a les 11.30 hores, una furgoneta ha atropellat una dona a l'alçada del número 125 de Travessera de…
Esta web utiliza cookies.