L’Ajuntament de Manresa ha reconegut aquest dimecres La Casa del Bacallà -establiment emblemàtic situat al número 8 del carrer Sant Miquel- com a comerç centenari de la ciutat, una distinció que té l’objectiu de valorar el comerç local de Manresa i la seva singularitat, així com l’emprenedoria, l’esforç i el servei de qualitat i proximitat que ofereixen.
Es tracta del cinquè comerç que es reconeix durant aquesta legislatura després que el novembre de 2021 es fes un acte conjunt que va distingir l’Herboristeria Sant Miquel (1919), la Joieria Tous (1920) i Casa Sabaté (1921). L’octubre de l’any apassat es va reconèixer Iglesias Moda (1922).
L’acte de reconeixement de La Casa del Bacallà ha tingut lloc a la Sala de Columnes, amb la presència de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i de la regidora d’Indústria, Comerç i Activitats, Núria Masgrau Fontanet, que han rebut Elisenda Sitjes, Montserrat Fontanet i Miquel Ventura, vigents continuadors de la nissaga familiar, i li han entregat una rèplica de l’Àliga de Manresa per commemorar el centenari.
Aquest pròxim dissabte, 4 de febrer, de les 12 del migdia a les 4 de la tarda, a la placeta del forn Montlló, La Casa del Bacallà celebrarà aquest centenari amb clients i amics.
El 4 de febrer de 1923, Salvador Fontanet i Serafina Bové, van agafar les regnes d’una bacallaneria anterior, al mateix local, que havien regentat Maria Solé Salat i Baltasar Cornet Centellas, cosins de Bové. Des d’aleshores la bacallaneria ha estat en mans de la mateixa nissaga, que ara ja va per la cinquena generació, amb Miquel Ventura al capdavant des de l’octubre de l’any passat.
Al llarg de tots aquests anys, La Casa del Bacallà ha mantingut la seva especialització en pesca salada, especialment el bacallà, encara que també de sempre s’hi han pogut trobar altres productes de pesca salada com arengades o anxoves. Ara, a part del bacallà salat, a La Casa del Bacallà també s’hi poden trobar diferents productes ja elaborats. Entre els més característics, l’esqueixada, la brandada, canelons, croquetes i bunyols de bacallà i pebrots del piquillo farcits. Però també varietat d’altres plats cuinats llestos per emportar-se.
Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Reus, juntament amb el Grup de Delinqüència Urbana de Cambrils, han localitzat i…
L’Ajuntament de Molins de Rei ha preparat un seguit d’activitats i portes obertes amb motiu del Dia Internacional dels Museus…
L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, a través del Servei de Medi Natural i Litoral del Consell Comarcal del Garraf,…
Un home de 55 anys va morir ahir a l'Hospital de Son Espases després de patir lesions molt greus en…
El Museu del Port de Tarragona ha celebrat aquest dimarts, 13 de maig, els actes institucionals de commemoració del seu…
Igualada viurà aquest cap de setmana del 17 i 18 de maig unes jornades plenes d’adrenalina, esport i espectacle amb…
Esta web utiliza cookies.