La Ciutat de Catalunya Central

Manresa es prepara per a unes noves Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià

Enguany, aposten pels xefs Arnau París i Rais Esteve, els esmorzars de forquilla i la cuina navarresa

Manresa tornarà a gaudir un any més de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià. Tindran lloc el cap de setmana del 22 i 23 de març al Claustre del Museu de Manresa –  Museu del Barroc de Catalunya. Seguint la línia de les darreres edicions, seran unes jornades dinàmiques i participatives, en les quals els productes de la terra, els productors i la cuina de les poblacions del Camí esdevindran els principals protagonistes a través de tastos, demostracions de cuina en directe i un mercat de productes agroalimentaris de proximitat.

Les inscripcions per als tastos i els showcookings de l’aula d’activitats, amb aforament limitat, ja estan a la venda des d’avui al web de manresaturisme.cat. L’accés al mercat i al claustre serà lliure.

En l’edició d’enguany, es podrà gaudir d’un showcooking estrella amb Arnau París Masip i Rais Esteve Albareda, xefs, divulgadors gastronòmics i responsables del projecte familiar d’oleoturisme Molí de la Vansa a Boada (Lleida). Arnau París és col·laborador habitual del programa Cuines de TV3 amb les receptes ‘Pim Pam’ i va ser el guanyador de la 9a edició del programa Masterchef de TVE. Rais Esteve va ser directora de Creativitat del restaurant Disfrutar de Barcelona durant vuit anys.

Com a programació destacada, l’aula d’activitats d’enguany també inclourà un tast especial, creat expressament per a les Jornades, que maridarà vins i patrimoni tèxtil de la mà de Núria Malé, fundadora de Mon Malé, i l’equip de Manresa Turisme, i un showcooking del cuiner Jordi Llobet amb tast final al voltant dels esmorzars de forquilla, emmarcat en el programa Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025 i amb el suport de la Diputació de Barcelona i Bages Turisme.

A l’aula d’activitats, que estarà conduïda per la comunicadora gastronòmica Clara Antúnez, també es faran demostracions de cuina amb Cristian Nova, Ivan Oliva i Mariona Torres (Restaurant Complex) de la mà del Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages, amb el divulgador i gastrònom Jordi Àvila Rodríguez, assessor del segell Girona Excel·lent i col·laborador del programa Tots es mou de TVC, i amb el navarrès Vicente Ursúa, cuiner especialitzat en I+D al voltant dels vegetals i la cuina navarresa i xef del club de futbol de l’Osasuna.

La comunitat de Navarra és, precisament, el territori convidat d’aquesta edició, després de l’exitosa presència d’altres territoris ignasians, com Euskadi, La Rioja o Lleida. A banda del showcooking d’Ursúa, Navarra tindrà presència en tastos i en el mercat del claustre, on el visitant podrà conèixer i comprar productes típics de la regió, com la xistorra, el formatge, les melmelades, els dolços i els vins. El mercat de productors es completarà amb productes de proximitat del Bages, com oli, trufa, hortalisses, formatges, embotits, pa, vi o cervesa.

En aquesta edició, la segona ubicada al Claustre del Museu, s’ha volgut donar impuls al mercat, amb un major nombre i varietat de parades, i a l’oferta d’activitats paral·leles, amb la programació de música en directe amb Bluebell Duet per dissabte al migdia i un conte infantil en anglès per dissabte a la tarda adreçat a nens de 3 a 10 anys de la mà de Kids&Us, un espai infantil amb jocs de fusta per a infants i famílies amb el CAE i, finalment, una oferta gastronòmica de tastets del territori i vins de la DO Pla de Bages durant tot el dia al gastrobar del claustre. L’horari d’obertura del claustre, obert de manera ininterrompuda, serà dissabte de 10.30 a 20 h i diumenge de 10.30 a 15 h.

Les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià són organitzades per l’Ajuntament de Manresa i la Fundació Turisme i Fires de Manresa i compten amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Bages i amb la col·laboració de La Gastronòmica, el Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages, MMPlats, Forum S. A. i Urbi Apartments.

Mendo

Missatges recents

Cunit impulsa una IA local amb el BSC

L’Ajuntament de Cunit fa un pas endavant cap a la modernització i l’eficiència dels serveis municipals amb l’inici dels treballs…

9 hores fa

L’Ajuntament de Tarragona sol·licitarà una subvenció per afrontar els efectes de la DANA

L’Ajuntament de Tarragona sol·licitarà la subvenció de la Diputació de Tarragona per restablir els béns i serveis dels ens locals…

9 hores fa

Parets obre la convocatòria 2025 d’ajuts per a empreses que contractin persones usuàries de l’SLOP

L’Ajuntament de Parets ha obert una nova convocatòria de subvencions adreçades a empreses que contractin persones usuàries del Servei Local…

9 hores fa

Solsona organitza un nou taller gratuït de parkour

Posar a prova habilitats com l’agilitat, la força, l’equilibri i la flexibilitat tot buscant la manera més creativa de superar…

10 hores fa

Calafell obre el 5 de maig la fase de propostes dels pressupostos participatius 2026

L’Ajuntament de Calafell obre aquest proper 5 de maig el període per a presentar propostes per als pressupostos participatius de…

10 hores fa

Atropellament múltiple a Alemanya: Com a mínim vuit ferits, tres dels quals de gravetat

Almenys vuit persones han resultat ferides, tres d’elles en estat greu, després de ser atropellades per un cotxe aquest divendres…

10 hores fa

Esta web utiliza cookies.