L’Agència de Desenvolupament de Solsona difon les claus per atraure talent a l’empresa

Oferir un salari competitiu i mesures retributives no econòmiques és clau per  atraure talent a l’empresa. Això posa de relleu el document que l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona ha començat a difondre entre les empreses del territori. L’objectiu és recordar al teixit econòmic que per resoldre el buit de professionals de determinats perfils que dificulta la cobertura d’alguns llocs vacants cal tenir en compte estratègies de salari emocional i la importància de publicar ofertes de treball atractives que reflecteixin aquestes condicions. 

Aquest document, també disponible aquí, desgrana aquelles propostes de valor d’una empresa que tenen en compte les persones amb qui es col·labora, des de les opcions de desenvolupament professional, fins al bon clima laboral, l’eficiència de les eines i les comoditats de l’entorn, així com la flexibilitat de temps per a la conciliació laboral i personal. Són factors que reporten beneficis com l’augment de la productivitat i la competitivitat, la disminució de l’índex de rotació i del nivell d’absentisme o la fidelització dels professionals a l’equip, entre d’altres. Així mateix, es detallen els passos per redactar una oferta de feina atractiva. 

Aquesta acció és fruit del seminari per a empreses que es va dur a terme el novembre passat per atraure i fidelitzar el talent i en el qual van participar representants d’11 empreses. També cal vincular-la a l’estudi realitzat a final d’any sobre la competitivitat del Solsonès i Cardona en l’atracció i retenció de talent. A partir de l’anàlisi de 35 empreses, de les quals 20 eren del territori i 15, d’altres municipis del Bages considerats zona d’influència, es va arribar a la conclusió que aquí encara hi ha marge de millora tant pel que fa al salari monetari com a l’emocional. La majoria de retribucions superen la mitjana salarial de Catalunya, excepte en la construcció. Tot i això, en general són més baixes que a la resta del Bages. Pel que fa al salari no monetari, el sector industrial és el que aplica més mesures. 

Aquestes iniciatives de l’Agència de Desenvolupament Local s’emmarquen en el projecte “Talent en xarxa al territori SolCar”, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals. 

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Oberta la consulta per elaborar l’ordenança municipal sobre usos i activitats de Mollet

Aquest divendres s’ha obert la consulta pública prèvia a la redacció de l'ordenança municipal reguladora…

7 hores fa

Nenes i nens ucraïnesos fan una estada a Catalunya per allunyar-se de la guerra

Els 25 nens i nenes ucraïnesos, d'entre 9 i 17 anys, de diverses escoles d'Otxàkiv,…

7 hores fa

La Federació espanyola de natació prepara els Jocs Olímpics a Encamp

El Centre Esportiu del Pas de la Casa i el Complex Esportiu d’Encamp estan acollint…

7 hores fa

Obertes les inscripcions del casal d’estiu municipal de la Seu d’Urgell

Ja es poden formalitzar les inscripcions per obtenir plaça al casal d’estiu municipal que organitza…

7 hores fa

TMB llança una campanya per donar a conèixer les seves línies de bus 100% elèctriques

Les línies d'alta demanda H16 (Pg. Zona Franca / Fòrum Campus Besòs) i V15 (Barceloneta /…

7 hores fa

L’Espai de Lleure del Morell celebra el seu final de curs

L’Espai de Lleure morellenc ha celebrat el seu final de curs aquesta setmana. Des de …

7 hores fa

Esta web utiliza cookies.