El procés per decidir la nova imatge del ‘Cafè Manresa’, el cafè de comerç just de la ciutat, continua obert. Les persones que vulguin podran votar fins al 18 de juny quina volen que sigui la imatge del seu embolcall a través de la nova plataforma de participaci&oacut e; ciutadana que l’Ajuntament de Manresa ha posat en marxa: ‘Decidim Manresa’. Es tracta d’una eina digital de referència que la Generalitat i altres municipis ja utilitzen i que a Manresa servirà per vehicular tots els processos participatius.
L’objectiu de la votació sobre l’embolcall del cafè és promoure el coneixement sobre el comerç just i un model d’economia que posa al centre la cura de les persones i del planeta. D’aquesta manera, Manresa avala el ‘Cafè Manresa, cafè comerç just’ com a projecte representatiu del compromís de la ciutat en fomentar productes elaborats respectant els drets humans i el medi ambient.
Les dues opcions de votació expliquen un mateix relat amb plantejaments ben diferents: l’opció A juga amb aspectes minimalistes i gràfics. En aquest paquet, el logotip està tractat de forma manual per transmetre la idea de ‘fet a mà’ i d’artesanal, i per donar una sensació càlida i de proximitat. Els dos semicercles simbolitzen un gra de cafè que, capgirant-ne una part, formen dues C: la de Cafè i la de Ciutat. Al fons es veu el dibuix de les fulles, flors i grans de la planta del cafè. En el paquet de l’opció B, es tracta la imatge com a una història que convida a fer el recorregut del procés del cafè des de la collita fins a la tassa. Destaca el treball de les persones que permeten que assaborim una tassa de cafè.
Recordem que les persones que hi participin entraran en el sorteig d’una panera de comerç just. La iniciativa compta amb el suport del Consell Municipal de Solidaritat, la Coordi i la Diputació de Barcelona.
El comerç just
El comerç just és una eina de canvi social a partir del poder que les persones tenen com a consumidores. Des del 2008, Manresa participa en la Xarxa Cafè Ciutat per impulsar el comerç just. El cafè és, després del petroli, el producte que mou més diners al comerç internacional. De la producció de cafè viuen 100 milions de persones al món. Del preu que es paga per un paquet de cafè de comerç just, el 50% arriba als camperols i camperoles. Al comerç convencional, el percentatge es redueix fins al 0,2%.
L'Ajuntament de Tàrrega lamenta la mort de Xavier García López, descriptor i tècnic de la Regidoria de Cultura especialitzada en el…
La Guàrdia Civil ha detingut a Barcelona, amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra, i a Madrid, dues persones com a…
Telus Digital, empresa canadenca que ofereix serveix de moderació de continguts per a Facebook i Instagram —de Meta— a Barcelona,…
El 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, data en què, l’any…
Aquest divendres, 2 de maig, va presentar-se oficialment la 34a edició del Festival Internacional de Titelles de Gavà. El certamen,…
El grup municipal d’Esquerra Republicana de Lleida ha mantingut una trobada amb representants de la Macrocomunitat que agrupa nou de…
Esta web utiliza cookies.