La Ciutat de Catalunya Central

Èxit rotund del Dijous Llarder de Vic amb cues de més d’una hora

Cues de més d’una hora a la plaça Major de Vic per menjar els tradicionals entrepans de botifarra, cansalada, porc rostit Ral i de canelons amb motiu del Dijous Llarder. “Val la pena esperar, ja és el tercer any que venim”, explica Marc Muñoz, un visitant.

 

Osona Cuina ho organitza des del 2003 per fer valdre la cuina vinculada al porc, el producte estrella de la zona. Preveuen vendre entre 4.000 i 5.000 entrepans.

 

Enguany la celebració s’allargarà fins al vespre amb activitats divulgatives i d’altres de tradicionals com el concurs de truites. Entre les novetats, hi ha la participació dels alumnes de l’Escola d’Hostaleria d’Osona que han preparat el caldo des de bon matí. Bullirà tot el dia i se servirà al sopar de la nit.

“El porc porta des d’ahir al vespre cuinant-se a foc lent, serà bo”, explica Muñoz, un veí de Vic que ja és el tercer any que ve a tastar els entrepans després de la feina. “De costella o de porc, el de botifarra també és molt bo, però tastarem alguna cosa diferent”, afegeix.

 

Altres visitants, en canvi, és el primer cop que venen. “No sé com funciona, estic fent cua”, admet Caterina, una veïna també de Vic que ha vingut amb les seves amigues. Fins ara no havia pogut venir a menjar-hi i s’ha quedat sorpresa de la quantitat de gent que hi havia. “Això té molt d’èxit”, remarca.

 

A les taules també costava trobar un forat on seure. L’Antoni, veí de Calldetenes, ha estat de sort perquè no ha hagut ni de fer cua gràcies a un amic que ho ha fet per ell. “Feia molts anys que no venia, he demanat porc perquè ser d’Osona, viure aquí i no provar-ho seria molt gros”, diu rient.

 

Hores de preparació

“Ara estem preparant els entrepans de porc, que hem estat rostint tota la nit; està en una graella inclinada i l’acostem i l’allunyem depenent de la temperatura del foc, fins a les dotze del migdia que el traiem”, detalla Èric Soldevila, membre d’Osona Cuina. Al vespre, també se servirà botifarra, costella de parc i patata i caldo, que durant més de cinc hores s’ha estat coent a la plaça major.

 

Els encarregats d’aquest últim plat, el caldo, han estat els alumnes de l’Escola d’Hostaleria d’Osona. Dos dels estudiants, Ruben Llacer i Pau Altimir, explicaven els ingredients: aigua, porro, patata, col, naps, pastanaga i cigrons i carn com orelles de porc, vedella i filet. Tots dos aplaudeixen la iniciativa i afirmen “estar contents per fer una cosa diferent i veure la gent gaudir-ne”. Quan se’ls pregunta pel secret de la recepta ho tenen clar: “Tenir un bon producte i temps, deixar hores perquè bulli”, afirma Altimir.

 

La celebració, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Vic, s’allargarà fins al vespre per primer cop en la seva història. La programació també inclou xerrades, demostracions i dos concerts en un escenari a la mateixa plaça, entre altres activitats. “És una festa molt nostra, que cada cop atrau més visitants de la comarca i de fora”, afirma amb orgull Soldevila.

Tags: vic
Mendo

Missatges recents

Illa celebra la ràpida actuació dels serveis d’emergència en l’atropellament massiu

Quinze persones han resultat ferides aquest dijous a la nit, quatre en estat menys greu i la resta en estat…

8 hores fa

Un dels ferits en l’atropellament massiu a l’RCDE Stadium és el fill d’Albiol

Quinze persones han resultat ferides aquest dijous a la nit, quatre en estat menys greu i la resta en estat…

9 hores fa

VÍDEO | 13 ferits per l’atropellament múltiple als voltants de l’estadi del RCD Espanyol

Una conductora ha provocat el caos als voltants de l'estadi del RCD Espanyol i ha ferit a 13 persones en…

10 hores fa

VÍDEO | Moments de pànic a l’estadi de l’Espanyol per un atropellament abans del derbi

Aquest dijous al vespre, minuts abans de l'inici del derbi entre el FC Barcelona i l'RCD Espanyol, diverses persones han…

10 hores fa

Lloret de Mar inicia la temporada de platges

Les platges de Lloret de Mar donen el tret de sortida a la temporada de salvament i socorrisme amb diferents…

11 hores fa

Mor el nen de 6 anys que va ser atropellat per un cotxe mentre travessava el carrer

L'Ian, un nen de només sis anys, ha mort a l'Hospital Niño Jesús després de ser atropellat mentre travessava el…

11 hores fa

Esta web utiliza cookies.