Una veïna també es queixava que la pandèmia no ha aturat aquestes pràctiques. “És la carretera de les deixalles”, es queixava Anna Montmany amb impotència. En declaracions a l’ACN, denuncia que cada cap de setmana és el mateix. “En comptes d’endur-se la brossa la deixen allà on aparquen i fan foc i a l’estiu fins i tot acampades”, afegeix. Els seus pares viuen a aquesta zona i admeten que no gosen ni dir-los res. Els consta que aquest cap de setmana algun veí ha avisat els Mossos d’Esquadra però dubta que això canviï res.
L’alcalde del municipi, Jordi Vistós, explica que viuen amb impotència aquesta situació perquè no tenen Policia Local per controlar-ho i es troben que molts joves de pobles veïns fan ‘botellons’ als espais oberts del municipi. Davant de l’església de Sant Miquel, al parc del Vicenç i a la baixada de Còdul són alguns dels emplaçaments més freqüentats. Fins i tot fan fogueres. “I m’apostaria que no van amb mascaretes”, lamenta l’alcalde, que no entén com en plena pandèmia i en una comarca amb un dels índexs de contagis més alts encara no hi ha prou consciència. A més a més, ho deixen tot brut i la brigada ha de dedicar tot el dilluns i part del dimarts a netejar-ho ràpid per evitar contagis, unes hores que es podrien dedicar a altres feines.
És per això que creu que la Generalitat hauria de decretar el toc de queda de forma urgent. Segons l’alcalde, la decisió de tancar els bars i restaurants ha estat “precipitada”, per fer-se un divendres quan preveien poder treballar amb normalitat i per ser un sector “molt castigat” per la pandèmia i el confinament. Creu que aquest cap de setmana s’ha demostrat que el tancament no ha evitat les trobades i el consum d’alcohol de nit. Per això creu que la prohibició de sortir a la nit i l’obertura de bars i restaurants fins al vespre seria una bona alternativa a la situació actual.
Mesures “clares”
Per la seva banda, el president del Consell Comarcal d’Osona i alcalde de Sant Julià de Vilatorta, Joan Carles Rodríguez, creu que abans del toc de queda caldria “explorar” altres mesures i avaluar l’eficàcia de les restriccions actuals. Des de l’inici del confinament, creu que s’ha demostrat que els ajuntaments i la ciutadania necessita “mesures fàcils d’entendre i de fer complir”. Lamenta que el sector de l’hostaleria n’hagi sortit perjudicat però creu que cal esperar a veure si en quinze dies la situació ha millorat o si cal allargar-ho o complementar-ho amb altres mesures. “Hem de fer màxima pedagogia demanant la col·laboració ciutadana perquè són moments crucials”, conclou.
La consellera d'Educació i Formació Professional, Esther Niubó, i l'alcaldessa de Viladecans, Olga Morales, van mantenir una reunió de treball…
La Fira d'atraccions de la 31a Fira d'Abril ha obert avui les portes amb una cinquantena d'atraccions diferents, entre les…
La regidora d’Habitatge de Sitges, Carme Gasulla Blanco, ha visitat aquest dimecres un dels tres pisos d’Habitatge de Protecció Oficial…
El pròxim dissabte 26 d'abril Puigcerdà celebrarà la 27a edició de la Fira de Primavera, la fira ramadera amb què…
La jornada “Crisi climàtica, vulneració de drets i desplaçaments ambientals. Enxarxem-nos per a l’acció col·lectiva!” ha reunit aquest divendres a…
Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'alerta del Pla especial d'emergències per inundacions (INUNCAT) davant la previsió de pluges…
Esta web utiliza cookies.