L’Ajuntament de Manresa ha posat en marxa per segon any consecutiu una campanya per sensibilitzar sobre la diversitat afectiva, sexual i de gènere en el món de l’esport i promou una campanya per tal que clubs i instal·lacions esportives de la ciutat incorporin aquesta mirada en el seu dia a dia. La campanya té per lema “A Manresa, fem equip contra l’LGTBI-fòbia”.
Les Regidories de Feminismes i LGTBI i d’Esports i Salut de l’Ajuntament de Manresa han elaborat diverses eines per tal que els centres esportius de la ciutat sàpiguen com adaptar-se i quines mesures prendre per tal de tenir en compte la diversitat en els seus clubs i instal·lacions. Entre aquestes eines hi ha la reedició d’una guia pràctica bàsica, editada aquest any en paper, que les entitats esportives interessades poden passar a recollir pel Complex del Vell Congost, pel pavelló Pujolet i al Servei d’Esports de l’Ajuntament, al carrer Bilbao, 20. Entre molts altres aspectes, aquesta guia indica la necessitat de crear protocols als centres per prevenir i per saber com actuar en cas de discriminació, assetjament o violència cap a les dones o el col·lectiu LGTBI+, així com altres mesures com l’adopció de llenguatge inclusiu en formularis d’inscripció i carnets o el fet d’adaptar lavabos i vestidors tenint en compte el sexe-gènere per convertir-los en espais segurs.
Els clubs i centres esportius també podran recollir cartells genèrics per penjar a les seves instal·lacions per donar visibilitat a la diversitat afectiva, sexual i de gènere i els drets de les persones LGTBI+, així com a pancartes amb el lema “A Manresa, fem equip contra l’LGTBI-fòbia” per col·locar-los als equipaments esportius municipals durant la setmana del 19 de febrer.
L’Ajuntament convida els equips i clubs esportius de Manresa a sumar-se a aquesta iniciativa durant aquesta setmana, fent-se fotos d’equip amb les pancartes i compartint-les a les xarxes socials amb el hashtag #igualtatalesport, i etiquetant el servei @sailgtbimanresa, com a acció encaminada a visibilitzar el respecte a la diversitat dins els clubs i equipaments esportius de la ciutat.
A més, des de la Unitat de Feminismes i LGTBI+ i el Servei d’Atenció Integral LGTBI (SAI) de Manresa s’ofereix suport i assessorament per desenvolupar accions concretes relacionades amb la diversitat afectiva, sexual i de gènere, així com per elaborar o revisar protocols vinculats a la prevenció de violències masclistes o realitzar formacions específiques. Per contactar amb el servei, es pot fer a través del correu sai@ajmanresa.cat o del telèfon 93 875 23 10.
Montblanc acollirà del 8 a l’11 de maig la 21a edició de les jornades Recercat, una trobada dels centres i…
La ballarina, actriu de contingut per a adults i ‘influencer’ Aylin Gabriela, de 24 anys, ha estat localitzada sense vida…
L’Ajuntament de Cunit ha anunciat que subvencionarà amb 40.000 euros el Casal d’Estiu 2025, organitzat per l’Associació Autisme amb Futur,…
L'Ajuntament de Reus presenta una nova campanya informativa sota el lema “A Reus, qui més recicla, menys paga”, per donar…
El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil ha gestionat servei per carretera per als passatgers de…
Després de l'apagada elèctrica generalitzada que va afectar aquest dilluns gran part de l'Estat espanyol i Portugal, les principals entitats…
Esta web utiliza cookies.