Reus acull la setena edició de la jornada tècnica «Aprofitem els Aliments»

Per primera vegada, Reus acollirà la setena edició de la jornada tècnica «Aprofitem els Aliments», organitzada anualment pel Departament d’Acció; Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, el dimarts 17 d’octubre a l’Estació Enològica (passeig de Sunyer, 4-6). L’objectiu és donar visibilitat a diversos projectes relacionats amb la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari, en especial de la zona de Tarragona i les Terres de l’Ebre. En aquest context, s’explicarà el Programa de Gestió Alimentària de Reus, que actualment es coordina des del Centre Social El Roser, un equipament que depèn de la Regidoria de Serveis a les Persones i Drets Socials de l’Ajuntament de Reus.

Per assistir a aquesta jornada cal inscripció prèvia.

Campanya «Aprofitem els aliments»

Aquesta jornada és una de les activitats que formen part de la campanya «Aprofitem els aliments» que es desenvolupa a tot Catalunya fins a finals d’octubre amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar a la ciutadania sobre la necessitat d’aprofitar els aliments amb la participació del sector de la restauració, la Fundació Banc dels Aliments de Catalunya, la Plataforma Aprofitem els Aliments i la Fundació Espigolado rs. Una campanya que forma part de l’estratègia del Departament d’Acció Climàtica per a la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari, emmarcada dins l’Estratègia Alimentària de Catalunya, que té com a objectiu assolir un sistema alimentari més sostenible, transformador i basat en l’economia circular.

El Programa de Gestió Alimentària de Reus rep 50 quilos d’avellanes espigolades

En el marc de les activitats de la campanya «Aprofitem els aliments», el 4 d’octubre, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, conjuntament amb una vintena de persones voluntàries de la Fundació Espigoladors, van recollir uns 50 kg d’avellanes a Reus, que s’han donat al Programa de Gestió Alimentària de Reus.

Malbaratament alimentari

Cada any, al món, segons la FAO, es perden o malbaraten un terç dels aliments produïts. Això comporta un gran impacte ambiental, social i econòmic que posa en el punt de mira la viabilitat i sostenibilitat del sistema agroalimentari mundial. És per això que la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari (PMA) al llarg de la cadena alimentària és clau per avançar cap a sistemes agroalimentaris més sostenibles, justos i accessibles per a tothom.

Tags: Reus
Adrià Torres Redacció

Missatges recents

La beguda icònica de Reus, Plim, torna després d’11 anys d’absència amb una nova recepta i esperit renovat

La coneguda i icònica marca de beguda reusenca, Plim, ha recuperat la seva comercialització després de quasi 11 anys d'absència.…

8 minuts fa

Un incendi crema cinc naus d’una indústria de reciclatge al costat d’Olot

Un incendi d'una indústria de reciclatge de fibres tèxtils al polígon de la Canya, al costat d'Olot, afecta cinc naus.…

21 minuts fa

L’Ajuntament de Cambrils busca ofertes per renovar el poliesportiu municipal i la pista d’atletisme

El Departament d’Esports de l’Ajuntament de Cambrils ha tret a concurs públic dos projectes finançats amb fons europeus Next Generation:…

23 minuts fa

Involucrats en l’accident mortal de l’AP-7 creuen que els Mossos els “va posar en perill”

Dues famílies que es van veure involucrades en l'accident mortal de l'AP-7 a Vilablareix (Gironès) reclamen explicacions perquè creuen que…

27 minuts fa

Les exportacions lleidatanes es frenen i reculen al febrer fins als 229,4 MEUR, un 9,5% menys que l’any anterior

Les exportacions de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran van recular al febrer fins als 229,4 milions d'euros, un 9,5%…

32 minuts fa

Reus recupera el Saló de la Moto amb una cinquantena de marques

Les instal·lacions de firaReus Events seran, un any més, el punt de trobada dels aficionats als vehicles de dues rodes…

32 minuts fa

Esta web utiliza cookies.