Reus

El primer Simposi del Calçot de Catalunya aterra a Reus

Els xefs que participaran acumulen tres premis de Sol Repsol i tres Estrelles Michelin

L’AEHT, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’IGP Calçot de Valls, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Valls, organitzen el primer Simposi del Calçot de Catalunya.

La jornada forma part de Terra Calçotada, el conjunt d’accions promocionals que aquest 2025 convertiran el calçot en un dels productes més destacats del reconeixement que ha rebut Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia.

El simposi es celebrarà el proper dilluns 3 de març, a les 9.30 h, a l’Aula de Cuina de l’AEHT (Pol. ind. Nirsa Carretera Reus, 20 Carrer de la Grassa, Av. Constantí, km 3, 5, 43204 Reus, Tarragona) i reunirà a xefs de renom de les nostres comarques guardonats amb Estrelles Michelin i Soles Repsol, en un showcooking únic obert al públic i a professionals del sector de la restauració.

En concret hi participaran els següents xefs cuinant les propostes que detallem a continuació:

Pep Moreno, del Restaurant Deliranto (1 Sol Repsol i 1 Estrella Michelin)

Calçot, calamar i romesco

Joan Bosch del Restaurant Can Bosch (2 Soles Repsol i 1 Estrella Michelin)

Entrant:

  • Consomé de calçots, amb calçot sec i un katsuobushi

Plat principal:

  • Vichyssoise de calçots, terrina de calçots, mole de romesco, cigala o galera, cruixent de calçots i calçots encurtits

Complement:

  • Mini teula de romesco amb crema de calçots, anguila fumada i ametlles

Rafel Muria del Restaurant Quatre Molins (1 Sol Repsol i 1 Estrella Michelin)

  • Plat fred amb gelatina de calçots a la brasa, encurtits, pèsols a la brasa, tonyina, calçots confitats i herbes

Al simposi també hi participarà l’IGP Calçot de Valls amb la ponència inaugural.

Les inscripcions es poden fer a través del correu aeht@aeht.es i són gratuïtes. Places limitades.

Ismael Redacció Lobo

Missatges recents

Obre un nou i innovador restaurant al centre comercial Nou Port de Vila-seca

El Centre Comercial Nou Port de Vila-seca inicia una nova etapa amb l’obertura d’OS Família, un restaurant especialitzat en cuina…

19 minuts fa

El Primavera Sound tanca l’edició de 2025 amb 293.000 assistents, 25.000 més que l’any anterior

El Primavera Sound ha tancat l'edició de 2025 amb 293.000 assistents, 25.000 més que l'any anterior. El codirector del festival…

34 minuts fa

Salou renova la Plaça de la Província

Salou continua transformant-se per esdevenir una ciutat més amable, sostenible i pensada per a les persones. Un bon exemple d’aquest…

43 minuts fa

Més d’un centenar de veïns tallen la Meridiana per reclamar la unió del metro entre les dues Trinitats

Més d'un centenar de veïns han tallat la Meridiana de Barcelona per reclamar de nou la unió del metro entre…

49 minuts fa

El Consell de Ministres aprovarà dimarts el ‘Verano Joven’ 2025

El Govern espanyol donarà llum verda dimarts vinent a una nova edició del programa Verano Joven, una iniciativa que ofereix…

1 hora fa

Constantí acull una jornada sobre els nous reptes i realitats del mercat laboral

El conjunt romà de Centcelles va acollir aquest dijous, 5 de juny, la jornada: “Com la IA influirà als RRHH.…

2 hores fa

Esta web utiliza cookies.