El Programa de Gestió Alimentària de Reus, liderat per la Regidoria de Benestar Social, s’explicarà en el seminari en línia que porta per títol “Experiències de prevenció del malbaratament alimentari”, que es farà el 25 de novembre entre les 10:00 i les 12:00h. Les entitats que formen part de la iniciativa Plataforma de Residus Municipals organitzen aquest seminari en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que enguany se celebra del 21 al 29 de novembre amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre el malbaratament.
Aquest seminari forma part d’una sèrie de seminaris en línia amb l’objectiu de difondre el coneixement d’aquesta plataforma i les seves experiències. Aquests seminaris estan oberts al món local i altres entitats. El primer seminari sobre models combinats de recollida selectiva en un mateix àmbit es va fer el 23 d’octubre. El 25 de novembre es farà el d’experiències de prevenció del malbaratament alimentari i el 16 de desembre, està previst un sobre la recollida selectiva privada de residus comercials, de serveis i industrials assimilables a municipals.
Per a inscripcions i més informació sobre aquest cicle, es pot consultar la web residusmunicipals.cat, una plataforma creada per l’Agència de Residus de Catalunya, Ecoembes i
El programa del seminari telemàtic sobre experiències de prevenció del malbaratament alimentar iés el següent:
Programa de Gestió Alimentària de Reus
L’actual Programa de Gestió Alimentària de Reus parteix del Programa per a la recuperació d’aliments frescos i cuinats per a persones amb pocs recursos econòmics a Reus, creat l’any 2012 en un context de crisi econòmica.
Després d’anys de funcionament, aquest projecte s’ha consolidat i ha fet de Reus una ciutat capdavantera en l’àmbit de la gestió alimentària, amb una incidència molt positiva en els àmbits social i ambiental.
L’existència d’aquesta iniciativa ha facilitat una resposta ràpida, a través d’un Pla de Xoc en l’àmbit alimentari, a la situació d’emergència alimentària generada amb la crisi social generada per la Covid-19, en què el nombre de famílies que necessita suport alimentari ha crescut més d’un 60% en dos mesos.
L’objectiu del Programa de Gestió Alimentària de Reus és recuperar els aliments frescos que, tot i que són aptes per al consum humà, quedarien fora del circuit comercial i acabarien com a residus. Uns aliments frescos que passen per un procés de triatge en un centre especial de treball i són repartits, junt amb altres productes alimentaris, per les entitats socials que formen part de la Xarxa de Distribució d’Aliments i el Menjador Social entre les famílies en situació de vulnerabilitat.
Per a més informació sobre aquest programa, es pot consultar el web: https://gestioalimentaria.
Una persona ha mort i set més han resultat ferides en un accident a l'AP-7 a Vilablareix (Gironès), segons el…
Amb l’arribada de la Setmana Santa els aparadors de les pastisseries s’omplen de xocolata i creativitat gràcies a les Mones…
Un centenar de persones s'han concentrat aquest diumenge a Calafell per fer un minut de silenci i condemnar el feminicidi…
Els Mossos d'Esquadra han arrestat a Martorell (Baix Llobregat), un home amb una ordre internacional de detenció per quatre agressions…
La pedregada d'aquest dissabte ha ocasionat danys de diversa consideració en unes 50.000 hectàrees de cultius de la plana de…
L'Ajuntament de Barcelona ha col·locat deu papereres amb compactació a la zona de la Sagrada Família. Aquestes peces de mobiliari…
Esta web utiliza cookies.