La Cucafera de xocolata serà a partir d’enguany la nova creació que s’incorpora a les mones de xocolata que realitza el forn de pa i pastisseria Huguet de Reus. La presentació del nou element s’ha fet avui dimeres 13 de març a la tarda, al carrer de l’Alcalde Joan Beltran, davant de l’establiment promotor, i ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa de la ciutat, Sandra Guaita, i altres regidors i regidores de l’Ajuntament, a més dels portadors de La Cucafera de Reus.
La col·lecció d’elements del Seguici Festiu de Reus és una proposta que van començar el 2009 amb una reproducció de la Mulassa i, els anys següents, va tocar el torn de l’Àliga de Reus i de l’Indi que, va passar a tenir parella l’any 2022, quan es va fer la figura de l’Índia de xocolata. La tradició de fer aquestes reproduccions en xocolata ha fet que any rere any s’esperi quin és l’element seleccionat, una tradició que es va interrompre únicament a causa de la pandèmia.
Entre la col·lecció es pot trobar un 3 de 9 dels Xiquets de Reus, el gegant Carrasclet, els gegants Vitxets de Reus, els Japonesos, el Drac de Reus, el Basilisc, el Lleó de Reus i, fins i tot, el campanar.
La mona de la Cucafera que s’ha presentat enguany ha estat dissenyada, com la resta d’elements del Seguici Festiu, per l’escultor Manel Llaurador. Ha estat escollida amb motiu de la celebració del seu desè aniversari. És una figura de xocolata amb llet, decorada amb pintura de color bronze i amb detalls de pintura blanca, tal com té la figura real. La figura pesa 350 grams de xocolata amb llet i costa 46 euros.
Aquest cap de setmana, Tremp tornarà a ser l’escenari del Tribulossi, el festival poètic de les arts, que arriba a la…
Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) obrirà per primer cop les portes de la sala de simuladors de conducció de metro…
El peveter dels Jocs dels Petits Estats ja està col·locat a l'Estadi Nacional. Aquest divendres el comitè organitzador l'ha instal·lat…
L’Assemblea general de la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya s’ha celebrat aquest matí a Granollers. La…
La mel elaborada per Apícola BrullCasanova, sota la marca La Mel de l’Avi Lluís, ha estat reconeguda com la millor…
Unes trenta persones s'han aplegat aquest divendres a la tarda davant de l’Espai Caldes per protestar contra l’actuació del comú…
Esta web utiliza cookies.