La Ciutat del Baix Camp

Cambrils promociona la seva gastronomia a Munich de la mà del xef Sergi Palacín

Prop de 60 agents de viatge i autoritats locals van assistir a l’acte organitzat per Saborea España, on hi van participar cinc destinacions més

El Patronat Municipal de Turisme de Cambrils va portar la gastronomia cambrilenca a Munich aquest dilluns passat dilluns 16 de setembre. Prop de 60 persones, entre agents de viatge, autoritats i periodistes de la ciutat de Munich, van assistir a Studio G3 de Munich, per conèixer i gaudir amb les creacions gastronòmiques del xef cambrilenc Sergi Palacín (Restaurant Hiu), i l’oli d’oliva extra verge de la Cooperativa Agrícola de Cambrils.
L’acte promocional estava organitzat per Saborea España, la plataforma on es promociona Cambrils des del 2009, sobretot a nivell internacional, i va consistir en una presentació immersiva de la gastronomia de les 6 destinacions presents (Cambrils, Denia, Fuerteventura, Gran Canàries, La Palma i Lanzarote). La projecció visual i sonora juntament amb les entrevistes als xefs presents i l’aroma de les seves creacions van fascinar a les persones assistents.
La regidora de Turisme, Camí Mendoza, ha destacat la importància de la implicació dels productors locals i del territori com la Cooperativa Agrícola de Cambrils i el celler Biopaumerà a l’hora de fer aquests tipus d’esdeveniments promocionals perquè “ens donen l’oportunitat no només de mostrar les excel·lències culinàries i l’expertesa dels xefs cambrilencs sinó de poder parlar de producte de qualitat i de Km0 i donar visibilitat a aquests productes per introduir-los als mercats europeus on assistim”.
Els xefs de restaurant HIU (Sergi Palacín i Marc Massagué) van preparar pel públic assistent dues tartaletes, una de gamba blanca i “gadagang” de la llotja de Cambrils amb allioli de flor d’all; i una altra vegana d’albergínia blanca de l’horta cambrilenca amb sèsam i miso” i van acabar amb l’elaboració d’un polvoró de “pa amb oli i xocolata”, tot plegat maridat amb els escumosos i vins de Biopaumerà.
Segons Maite Gascón, la tècnica del Patronat que va assistir amb l’expedició cambrilenca a Munich, els assistents van quedar gratament sorpresos tant amb les creacions gastronòmiques com amb l’excel·lència de l’oli cambrilenc. També van tenir molt bona rebuda els vins i escumosos d’Helga Harbig, propietària de Biopaumerà, amb els que es van maridar les propostes gastronòmiques. Es tracta d’un celler ecològic de Rasquera que col·labora habitualment al Festival del Vi i la Gastronomia de Cambrils.
Aquesta és la tercera acció promocional que Cambrils ha fet enguany a través de Saborea España, després de Madrid Fusión al mes de gener i de Taste of Dublin al mes de juny. A més, la plataforma ha engegat projectes i iniciatives per millorar la competitivitat de les destinacions en relació al producte gastronòmic com poden ser la creació de mapes gastronòmics, tallers i formació als empresaris, productors del sector  per a  la creació d’experiències gastronòmiques, la campanya promocional “Com et cuides”, o senyalització Turística Integral, entre d’altres, totes elles subvencionades amb fons europeus.
Tags: Cambrils
Adrià Torres Redacció

Missatges recents

L’acte “Petjades de canvi per un món sostenible” aplega més de 600 infants de Granollers

Més de 600 infants de 4t i 5è de Primària de quinze centres educatius i del Centre d’Educació Especial Montserrat…

3 hores fa

Plantació comunitària a la nova illa verda de Pubilla Cases

Aquest dissabte, 31 de maig, la ciutadania podrà participar en la plantació comunitària a la nova illa verda de Pubilla…

3 hores fa

L’acord amb la Policia Local i la nova ordenança de convivència es converteixen en les prioritats de Solsona

La modificació de les condicions laborals de la Policia Local i l’aprovació d’una nova ordenança municipal de convivència ciutadana són…

3 hores fa

La reunió preparatòria de la Conferència de Presidents acaba sense acord

La reunió preparatòria de la Conferència de Presidents de Barcelona del 6 de juny ha acabat sense acord en l'ordre…

3 hores fa

VÍDEO | Hospitalitzada amb pronòstic reservat una dona després de caure d’un cinquè pis a Reus

Una dona ha caigut d'un cinquè pis aquest migdia a Reus, provocant una gran consternació entre els veïns. La víctima…

3 hores fa

L’Arrel-Fòrum de les Adolescències proposa accions per millorar Granollers

Els joves de l’Arrel-Fòrum de les Adolescències han fet balanç de la feina feta aquest curs en l’audiència pública celebrada…

4 hores fa

Esta web utiliza cookies.