La Ciutat del Baix Camp

Cambrils promociona la seva gastronomia a Munich de la mà del xef Sergi Palacín

Prop de 60 agents de viatge i autoritats locals van assistir a l’acte organitzat per Saborea España, on hi van participar cinc destinacions més

El Patronat Municipal de Turisme de Cambrils va portar la gastronomia cambrilenca a Munich aquest dilluns passat dilluns 16 de setembre. Prop de 60 persones, entre agents de viatge, autoritats i periodistes de la ciutat de Munich, van assistir a Studio G3 de Munich, per conèixer i gaudir amb les creacions gastronòmiques del xef cambrilenc Sergi Palacín (Restaurant Hiu), i l’oli d’oliva extra verge de la Cooperativa Agrícola de Cambrils.
L’acte promocional estava organitzat per Saborea España, la plataforma on es promociona Cambrils des del 2009, sobretot a nivell internacional, i va consistir en una presentació immersiva de la gastronomia de les 6 destinacions presents (Cambrils, Denia, Fuerteventura, Gran Canàries, La Palma i Lanzarote). La projecció visual i sonora juntament amb les entrevistes als xefs presents i l’aroma de les seves creacions van fascinar a les persones assistents.
La regidora de Turisme, Camí Mendoza, ha destacat la importància de la implicació dels productors locals i del territori com la Cooperativa Agrícola de Cambrils i el celler Biopaumerà a l’hora de fer aquests tipus d’esdeveniments promocionals perquè “ens donen l’oportunitat no només de mostrar les excel·lències culinàries i l’expertesa dels xefs cambrilencs sinó de poder parlar de producte de qualitat i de Km0 i donar visibilitat a aquests productes per introduir-los als mercats europeus on assistim”.
Els xefs de restaurant HIU (Sergi Palacín i Marc Massagué) van preparar pel públic assistent dues tartaletes, una de gamba blanca i “gadagang” de la llotja de Cambrils amb allioli de flor d’all; i una altra vegana d’albergínia blanca de l’horta cambrilenca amb sèsam i miso” i van acabar amb l’elaboració d’un polvoró de “pa amb oli i xocolata”, tot plegat maridat amb els escumosos i vins de Biopaumerà.
Segons Maite Gascón, la tècnica del Patronat que va assistir amb l’expedició cambrilenca a Munich, els assistents van quedar gratament sorpresos tant amb les creacions gastronòmiques com amb l’excel·lència de l’oli cambrilenc. També van tenir molt bona rebuda els vins i escumosos d’Helga Harbig, propietària de Biopaumerà, amb els que es van maridar les propostes gastronòmiques. Es tracta d’un celler ecològic de Rasquera que col·labora habitualment al Festival del Vi i la Gastronomia de Cambrils.
Aquesta és la tercera acció promocional que Cambrils ha fet enguany a través de Saborea España, després de Madrid Fusión al mes de gener i de Taste of Dublin al mes de juny. A més, la plataforma ha engegat projectes i iniciatives per millorar la competitivitat de les destinacions en relació al producte gastronòmic com poden ser la creació de mapes gastronòmics, tallers i formació als empresaris, productors del sector  per a  la creació d’experiències gastronòmiques, la campanya promocional “Com et cuides”, o senyalització Turística Integral, entre d’altres, totes elles subvencionades amb fons europeus.
Tags: Cambrils
Adrià Torres Redacció

Missatges recents

Andorra la Vella prepara la revetlla de Sant Joan i la cremada de falles

L'associació de fallaires d'Andorra la Vella inicien els preparatius per a la cremada de falles 2025. La revetlla de Sant…

5 minuts fa

Tot a punt per a la prova de sirenes de risc químic del PLASEQTA de dijous

La Direcció General de Protecció Civil durà a terme demà, 29 de maig, a les 16 hores una prova d’activació de…

8 minuts fa

Vila-seca commemora el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones

L’Ajuntament de Vila-seca, a través de l’Àrea de Drets Socials i Participació, organitza  la Taula Rodona Veus de dones, sabers…

11 minuts fa

Aitana, després de la seva última polèmica: “No m’he inventat res”

La cantant catalana Aitana va presentar aquest dimarts a la nit el seu pròxim disc en un esdeveniment de nou…

17 minuts fa

ACCIDENT LABORAL | Dos treballadors morts en un sol dia al País Basc

Ahir dimarts es va registrar una jornada negra pel que fa a la seguretat laboral a Euskadi, amb dos accidents…

20 minuts fa

Jutjaran a Lleida dos homes acusats d’estafar 20.000 euros amb la venda fictícia d’un pis que no era seu

L'Audiència de Lleida preveu jutjar el 5 de juny dos homes acusats d'estafar 20.000 euros a dues persones amb la…

28 minuts fa

Esta web utiliza cookies.