La Ciutat del Baix Camp

Aigües de Reus inicia les obres del parc fotovoltaic més gran de la ciutat

Aigües de Reus ha iniciat les obres de construcció d’un parc fotovoltaic a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR), que comptarà amb 1.440 plaques i conformarà la planta fotovoltaica més gran de la ciutat, amb una superfície total ocupada de 5.242 m².

El projecte preveu una inversió de 684.676,79 euros (IVA inclòs), disposa del cofinançament de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i del qual Aigües de Reus assumeix el cost corresponent a l’IVA no deduïble, 118.828,5 euros.

La setmana passada, les màquines van entrar als terrenys de l’EDAR després que el dilluns, 7 de novembre, se signés l’acta de replanteig entre Aigües de Reus i l’empresa adjudicatària.

La previsió és que, en el termini d’un mes, es comencin a instal·lar les plaques solars i que el parc estigui operatiu a començament de l’any vinent. La instal·lació tindrà una potència de 640,8 kWp.

En relació amb el rendiment energètic, el projecte preveu que la producció màxima de la planta fotovoltaica sigui d’1.013.800 kWh/any, mentre que el consum anual de l’EDAR és d’una mitjana de 3.064.924 kWh/any.

La planta ha de cobrir bona part de la demanda elèctrica de l’activitat de la depuradora, en produir un 33 % del seu consum d’energia anual.

L’EDAR ja produeix energia elèctrica

A aquest percentatge cal sumar-hi l’energia que l’EDAR, des de fa anys, ja obté mitjançant “trigeneració” i que la convertirà en una de les depuradores més eficients de Catalunya, en arribar a produir, en conjunt i de mitjana, per damunt dels 2/3 de l’energia que consumeix.

Actualment, L’EDAR de Reus ja produeix cada any al voltant d’un milió de metres cúbics de biogàs, una part dels quals es converteix en energia elèctrica i permet l’obtenció del voltant d’un milió de kWh anuals.

El 2021 es van produir 1.073.000 kWh. Això varia en funció de la disponibilitat de biogàs, incidències de les instal·lacions, etc., podent generar fins a un màxim d’uns 2 milions de kWh any, si es donessin les condicions de disponibilitat de gas, que suposaria gairebé la producció total de l’energia necessària a la planta i, per tant, un balanç energètic neutre.

En aquest sentit, s’han començat a estudiar la implementació de processos de codigestió en els digestors de l’EDAR, per augmentar la producció de biogàs i la producció d’energia elèctrica.

Fins al dia d’avui, la major part del biogàs es destina a la planta de recuperació energètica de la mateixa depuradora, tot produint el que es coneix com a “trigeneració”, un procediment poc implantat a la demarcació de Tarragona mitjançant el qual s’obtenen simultàniament energia elèctrica, energia tèrmica i refrigeració.

Tags: Reus
Mendo

Missatges recents

Dolors Farré: “Hem aprovat el pressupost més gran de la història, ara mateix tenim en marxa obres pel valor de 10 MEUR”

Parlem amb l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré per conèixer les inversions que han de marcar el segon tram del mandat…

11 minuts fa

L’Hospitalet celebra el seu centenari amb un pregó en clau femenina

L’Hospitalet ha fet cent anys com a ciutat i, com no podia ser d’una altra manera, les Festes de Primavera…

9 hores fa

Rubén Viñuales presideix la presentació de la 30a Fira del Vi de Falset al sector turístic de Tarragona

L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha presidit aquest vespre la presentació de la 30a Fira del Vi de Falset al…

9 hores fa

L’Aparcament Municipal Torroja rebaixa el preu màxim diari

El Consell d'Administració de l'Empresa Municipal de Transports de Tarragona ha aprovat avui, 24 d'abril, les noves tarifes per a…

10 hores fa

Mor amb 28 anys la influencer Vanessa Konopka després de mesos sense poder tornar a casa

El món de les xarxes socials torna a plorar la mort d’una de les seves protagonistes. Vanessa Konopka, alemanya de 28…

10 hores fa

Fira d’Abril i Dia de la Dansa al Port de Segur de Calafell

El Port de Segur de Calafell acollirà aquest proper cap de setmana dues activitats de les més importants de l’any…

10 hores fa

Esta web utiliza cookies.