La Junta de Seguretat Local de Valls acorda augmentar la presència policial al carrer

La Junta de Seguretat Local de Valls ha celebrat aquest matí reunió telemàtica, amb la participació dels comandaments dels cossos de Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, Policia Local i Associació de Voluntaris de Protecció Civil, i ha acordat incrementar la presència policial al carrer. La reunió, presidida per l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha comptat també amb la participació del delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris, la subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Begonya Curto, la directora dels Serveis Territorials d’Interior de la Generalitat a Tarragona, Mònica Solé, i el regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Enric Garcia.

A la trobada s’han analitzat les dades policials dels últims anys i també d’una manera especial l’onada de robatoris de fa dues setmanes a diferents establiments comercials. En aquest sentit, l’alcaldessa ha agraït l’operatiu desplegat de manera extraordinària i coordinada entre Policia Local i Mossos d’Esquadra que va acabar amb la detenció del sospitós i el seu ingrès a presò.

Augment d’efectius de la Policia Local

La Junta de Seguretat Local ha acordat la necessitat d’incrementar encara més la coordinació entre els diferents cossos i en especial augmentar la presència policial al carrer, al centre històric i al conjunt de la ciutat tan per part dels Mossos d’Esquadra com de la Policia Local. Per a fer-ho possible, l’Ajuntament ha anunciat que la Policia Local reforçarà el nombre d’efectius i incrementarà la seva plantilla amb la convocatòria de noves places. D’aquesta manera, dels 24 agents en servei a Valls l’any 2020 -a hores d’ara aquesta dotació ja s’ha incrementat fins a 30 un cop les noves incorporacions han completat els processos de formació a l’Escola de Policia de Catalunya-, es vol arribar aquest 2021 a comptar amb 34 agents.

Aquest increment d’efectius i altres mesures permetran ampliar també el servei de policia de proximitat que es va entrar en servei el passat mes d’octubre. En concret, s’ha previst una segona dotació del servei de proximitat amb agents que patrullaran a peu també pels carrers del centre històric i la resta de la ciutat.

Càmeres de videovigilància

A més, aquest febrer entraran en servei les càmeres de videovigilància que l’Ajuntament està instal·lant aquests dies al carrer de la Cort. Les 7 noves càmeres cobreixen en conjunt la visual de tot el carrer de la Cort i la plaça del Blat i seran un nou element que permetrà incrementar la seguretat de veïns i comerciants i alhora evitar fets incívics i delictius a la via pública. En aquest sentit, la videovigilància i l’enregistrament de les imatges les 24 hores al dia són una eina més, amb una gran capacitat de dissuadir, que complementarà el servei de proximitat de la Policia Local.

A la vegada, durant la Junta de Seguretat Local l’Ajuntament també ha anunciat la posada en funcionament de càmeres lectores de matrícules a les principals entrades de la ciutat. El consistori ja ha instal·lat aquestes càmeres a l’entrada a Valls per la carretera de Tarragona per cobrir l’accés pel Portal Nou com també a l’entrada pel pont del Mas Miquel, a l’àmbit d’accés a la ciutat per la zona de passeig de l’Estació i Anselm Clavé.

D’altra banda, durant la Junta de Seguretat també s’ha informat que l’Ajuntament ha creat una comissió constituïda per diferents departaments i regidories municipals amb l’objectiu d’establir noves mesures per al centre històric en matèria de prevenció social. En aquest punt, des de l’Ajuntament s’ha destacat que per resoldre situacions de falta de seguretat o problemàtiques de convivència cal abordar-ho no només des d’una vessant policial, sinó també amb polítiques socials i de prevenció per atendre situacions de marginació, vulnerabilitat, habitatge o exclusió, entre d’altres.

La Junta de Seguretat també ha analitzat les dades i estadístiques policials. Així, s’ha constatat que tot i que el nombre de fets delictius va incrementar-se durant el 2020, la xifra es manté en proporcions similars i fins i tot inferiors a la d’altres anys, amb reduccions, per exemple, d’un 7% si ho comparem amb el 2018. A més, ha augmentat la resolució dels fets delictius que s’han comès, en especial pel que fa al nombre de detencions que s’han incrementat en un 27%, mentre que els delictes contra les persones s’ha reduït de mitjana en un 10% en el darrer any.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

L’Hospitalet celebra el seu centenari amb un pregó en clau femenina

L’Hospitalet ha fet cent anys com a ciutat i, com no podia ser d’una altra manera, les Festes de Primavera…

6 hores fa

Rubén Viñuales presideix la presentació de la 30a Fira del Vi de Falset al sector turístic de Tarragona

L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha presidit aquest vespre la presentació de la 30a Fira del Vi de Falset al…

6 hores fa

L’Aparcament Municipal Torroja rebaixa el preu màxim diari

El Consell d'Administració de l'Empresa Municipal de Transports de Tarragona ha aprovat avui, 24 d'abril, les noves tarifes per a…

6 hores fa

Mor amb 28 anys la influencer Vanessa Konopka després de mesos sense poder tornar a casa

El món de les xarxes socials torna a plorar la mort d’una de les seves protagonistes. Vanessa Konopka, alemanya de 28…

6 hores fa

Fira d’Abril i Dia de la Dansa al Port de Segur de Calafell

El Port de Segur de Calafell acollirà aquest proper cap de setmana dues activitats de les més importants de l’any…

6 hores fa

El Mercat del Carrilet de Reus estrena imatge per al cicle de primavera

Nova campanya per promocionar les activitats de dinamització del Mercat del Carrilet que s'estrena coincidint amb el cicle de primavera.…

6 hores fa

Esta web utiliza cookies.