Categories: Catalunya

Una aplicació detecta la correcta col·locació de les mascaretes

Investigadors del campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) treballen en el desenvolupament d’una aplicació mòbil per detectar la correcta col·locació de la mascareta mitjançant intel·ligència artificial.

A més de conscienciar a la població de la importància de la seva correcta col·locació, els resultats del projecte serviran per desenvolupar futures solucions innovadores en el camp de la intel·ligència artificial, ha informat la UPV.

L’efectivitat de les mascaretes depèn del seguiment d’unes mesures generals d’higiene entre la qual destaca la cobertura adequada de la boca i el nas, bloquejant les gotes de partícules grans i esquitxades que poden contenir gèrmens, segons expliquen els responsables d’aquest projecte.

Amb l’app INTEMASC, l’usuari podrà verificar l’ajust de la mascareta a través de la cambra del mòbil de manera ràpida i senzilla.

L’aplicació detectarà mascaretes higièniques i quirúrgiques, encara que això dependrà dels resultats obtinguts en la fase d’experimentació, i es podrà ampliar a altres tipus.

L’objectiu final del projecte és desenvolupar un sistema de reconeixement d’imatges que permeti detectar si una mascareta està correctament ajustada.

En la primera etapa, es recopilaran les fotografies preses pels usuaris a través de l’app amb la mascareta correcta i incorrectament col·locada i un grup d’experts les etiquetaran indicant els problemes de col·locació detectats mitjançant una segona aplicació mòbil.

Els problemes que es tractaran de detectar són: sense mascareta, no simètrica, mal estesa, sota el pont nasal, sota el nas, ulleres per sota, ajustar coll, barba, mal ajust nasal, goma mal col·locada i buit lateral.

Finalment, s’obtindrà la versió final de l’aplicació en fase beta per a Android, la qual una vegada testada i validada s’implementarà per a iOS.

Qualsevol persona pot col·laborar amb el projecte ja que només cal descarregar-se l’aplicació gratuïta INTEMASC al Play Store i fer-se selfies amb la mascareta correcta i incorrectament col·locada.

Amb totes elles es crearà una base de dades que permetrà desenvolupar l’aplicació definitiva de reconeixement d’imatges per verificar l’ajust de la teva mascareta.

Les fotografies seran tractades de forma totalment anònima i només seran utilitzades per als fins descrits al projecte.

El projecte pretén aconseguir resultats en investigació en intel·ligència artificial i obtenir dades estadístiques sobre l’ús de la mascareta, la qual cosa permetrà desenvolupar futures solucions innovadores en aquests camps d’investigació.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Ordino organitza una Fira del Vermut d’alçada a la Cortinada

El comú d'Ordino organitzarà una fira sobre el vermut per dinamitzar els pobles de la part alta de la parròquia.…

6 hores fa

Catalunya viu una diada de Sant Jordi amb previsió de vendre 7 milions de roses

Sant Jordi torna, aquest any amb la previsió de vendre més de set milions de roses. La diada, que cau…

7 hores fa

Una baralla deixa un ferit greu per apunyalament a Sabadell

Una persona ha resultat ferida greu per arma blanca en el transcurs d'una baralla que ha tingut lloc aquest Dilluns…

7 hores fa

Sant Jordi 2025 a Solsona: Una trentena de parades als carrers

La diada de Sant Jordi és una de les que més aboquen la ciutadania al carrer encara que sigui una…

7 hores fa

Lleida tanca els accessos a la canalització del riu pel marge dret després d’una fuita d’aigua al pantà de Rialb

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha activat aquest dimarts al migdia l'escenari 1 d'emergència de la presa de Rialb dins…

7 hores fa

Sant Jordi 2025 a Viladecans: Autors i autores locals, els protagonistes

Autors i autors locals de Viladecans, com David Encarnación, Noelia Toré, i Ester Corrales, han presentat els seus llibres entre…

8 hores fa

Esta web utiliza cookies.