Categories: Catalunya

Els tractaments oncològics no augmenten el risc de patir un quadre greu de Covid

Un estudi europeu indica que els tractaments oncològics no augmenten el risc de patir un quadre greu de covid. L’estudi, publicat a la revista Cancer Discovery, avalua l’impacte del coronavirus en un grup de 980 pacients de càncer de tot Europa i conclou que no hi ha una relació directa. És a dir, que un malalt de càncer amb coronavirus pot continuar els tractaments oncològics sense esperar que això agreugi el quadre de covid.

Així, s’ha observat que l’administració de tractaments com la quimioteràpia, les teràpies dirigides o la immunoteràpia no empitjoren el pronòstic de la infecció. De fet, l’estudi demostra que els factors de risc d’aquests pacients per presentar una infecció greu o mortal són similars als de la població general.

És a dir, el fet de ser homes, de més de 65 anys i amb altres comorbiditats.

Segons explica la doctora Claudia Andrea Cruz, metgessa de família del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Clínic, durant l’inici de la pandèmia la percepció va ser que no tenien més complicacions de les habituals però ara l’estudi corrobora aquesta percepció.

“Sembla clar que no existeix relació i que cal seguir proporcionant els millors tractaments als pacients oncològics”, afegeix.

Per la seva banda, el doctor Juan Aguilar, internista especialista en infectologia del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i que ha pres part a l’estudi, la conclusió més important que s’extreu de l’estudi és precisament aquesta, que l’administració de tractaments antitumorals “no sembla augmentar el risc de patir un quadre greu de covid-19”.

Això, remarca Aquilar, pren especial rellevància perquè fins ara la decisió de cocntinuar amb els tractaments generava un “temor” entre professionals i pacients pel possible efecte en l’evolució del coronavirus. “Ara, gràcies a aquestes dades sembla quedar clar que no existeix relació”, afirma.

Col·laboració entre centres d’Europa

L’estudi té com a primer autor i líder el doctor David J. Pinato, del Departament de Cirurgia i Càncer de l’Imperial College London i ha comptat amb la col·laboració de centres de Catalunya, Itàlia i Regne Unit.

Hi han participat Vall d’Hebron, l’Hospital Clínic, l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) i els centres de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) a l’Hospitalet, Badalona i Girona (amb els hospitals de Bellvitge, Germans Trias i Pujol i Doctor Josep Trueta).

ACN

Missatges recents

‘Entre tots i totes fem la Torre’, el Ple Juvenil de Torredembarra es durà a terme el 8 de maig

Els alumnes de 5è i 6è de primària i els de 3r d'ESO de Torredembarra es reuniran amb l'alcalde…

8 minuts fa

VÍDEO | Una furgoneta s’incendia al mig de l’A-7 a Cambrils

Els bombers de la Generalitat de Catalunya han treballat aquest migdia en l'incendi d'una furgoneta…

27 minuts fa

Un home borratxo bolca contenidors i trenca retrovisors a Lleida

Els Mossos d'Esquadra van detenir diumenge pels volts de les set del matí un home…

40 minuts fa

El PSC guanyaria amb el 30% dels vots a molta distància de Junts+ i ERC, segons el CIS

El CIS pronostica una victòria clara del PSC que amb una estimació de vot d'entre…

45 minuts fa

El PSC carrega contra l’ús partidista que fa ERC als actes institucionals en plena campanya

El PSC del Camp de Tarragona ha denunciat aquest dilluns l’ús partidista que ERC està fent dels…

57 minuts fa

Huguet (PP): “Un vot al PP val per quatre”

El cap de llista del PP per Tarragona, Pere Lluís Huguet, ha afirmat que un…

1 hora fa

Esta web utiliza cookies.