Fotografia d'arxiu de Quim Torra. ACN.
Adhesió voluntària i avaluació periòdica
“L’adhesió a la modalitat de teletreball es farà voluntàriament, a sol·licitud dels treballadors i treballadores, per a un període màxim d’un any prorrogable”, ha precisat la directora general d’Administració Digital, Ester Manzano, que també ha assenyalat que el teletreball estarà subjecte a una avaluació periòdica per part de la persona supervisora per determinar el compliment dels objectius.
De fet, es crearà una Comissió d’Avaluació del Teletreball a l’Administració de la Generalitat, que serà l’òrgan tècnic de seguiment i avaluació dels resultats de la modalitat de teletreball.
El teletreball serà aplicable per al personal de la Generalitat i els seus organismes autònoms, amb excepció del personal docent, el personal estatutari dels serveis de salut i dels cossos penitenciaris, bombers, mossos d’esquadra i agents rurals, els quals es regeixen per normes, pactes o acords específics. També estaran exclosos els llocs de treball d’atenció directa al públic i els llocs que comportin la prestació de serveis presencials. Així, l’àmbit d’aplicació d’aquest decret abastarà més de 40.000 persones.
Superar la cultura de la presencialitat i formació a l’EAPC
El decret també inclou una referència a la regulació dels espais de cotreball de l’Administració de la Generalitat a través d’Acord de Govern. Aquests espais, a més de facilitar l’apropament de les seus de treball al domicili dels treballadors, han de permetre el foment de la interrelació entre empleats públics i la generació de dinàmiques de treball col·laboratiu.
“L’objectiu és avançar en l’orientació del treball als resultats, i, alhora, superar la cultura de la presencialitat i fomentar la confiança, la iniciativa i l’autonomia dels empleats públics”, ha enumerat Manzano.
“El teletreball esdevé també una forma de captació i retenció del talent a l’organització, perquè permet una major flexibilitat en l’organització del temps de treball amb efectes positius en la productivitat i la implicació del personal”, ha valorat la directora general d’Administració Digital. Un teletreball que, a més, contribueix a desenvolupar un model de mobilitat sostenible, amb reducció del nombre de desplaçaments i estalvi del consum energètic.
En paral·lel, les persones que prestin serveis en la modalitat de teletreball rebran formació específica a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) en matèria de ciberseguretat, protecció de dades, prevenció de riscos laborals i seguiment per objectius.
Un camí engegat abans de la covid-19
El model de teletreball de la Generalitat es construeix sobre la base de les experiències i els resultats obtinguts amb els dos plans pilots de teletreball impulsats durant el període 2008 a 2010 per la Secretaria d’Administració i Funció Pública.
La renovada Jugateca Ambiental ha obert aquest diumenge amb una jornada de tallers de plantes, una cuina solar per desfer…
La Grossa de Sant Jordi 2025 ha repartit sort un any més i el número guanyador dels 2 milions d'euros…
Els Bombers de la Generalitat estan treballant per extingir un incendi a un pis a la cantonada entre el carrer…
El Mercat de la Vall torna el proper dissabte, 3 de maig entre les 11 i les 20 hores, al…
El Cirque du Soleil, una de les companyies de circ més reconegudes a tot el món pels seus espectacles innovadors…
L'empresa pública d'energia de Catalunya, l'Energètica, i la xarxa d'electromobilitat de Barcelona de Serveis Municipals (BSM), Endolla Barcelona, han signat…
Esta web utiliza cookies.