El departament de Patrimoni Cultural inicia la publicació en línia de les memòries arqueològiques de les intervencions que es realitzen al Principat, i que fins ara només es podien consultar adreçant una sol·licitud de consulta a l’Àrea de patrimoni cultural.
Les memòries arqueològiques recullen les dades generals de les intervencions arqueològiques dins el seu context històric i geogràfic, defineixen l’àrea intervinguda, expliquen les causes i la metodologia de la intervenció i exposen els resultats obtinguts mitjançant l’actuació arqueològica, tot esdevenint un element de gran importància en la recerca històrica i arqueològica.
Les memòries es poden consultar a la web del departament de Patrimoni Cultural dins l’apartat ‘Publicacions’, secció de ‘Memòries arqueològiques i paleontològiques’.
Així, es publiquen les memòries de les intervencions arqueològiques següents:
Les prospeccions a la Vall del Madriu-Perafita-Claror (2004-2009)
La Casa Rossell d’Ordino (2005)
El Pont Pla d’Escaldes-Engordany (2005)
La casa Ribot d’Escaldes-Engordany (2006)
El Pont de la Margineda (2008)
La Roureda de la Margineda (2011, 2012 i 2013-2014)
La tomba medieval de Prats de Canillo (2014)
L’orri d’Encenrera (2014-2015)
L’orri d’Emportona d’Encamp (2014)
Les prospeccions a la Coma del Forat (2014)
Les prospeccions al sector septentrional d’Ordino (2016)
El cementeri de Santa Coloma (2017)
D’aquesta manera es dona compliment a l’article 17 del Reglament d’intervencions arqueològiques i paleontològiques que insta a l’Administració Pública a fomentar la publicitat i comunicació dels treballs realitzats. Tanmateix el públic especialitzat i interessat tindrà accés lliure a aquests recursos.
Així mateix, amb la intenció de difondre i donar accés a la informació de les zones d’interès patrimonial, s’ha incorporat la informació referent a la carta arqueològica i paleontològica al geoportal d’infraestructures de dades espacials (IDE Andorra) perquè la ciutadania tingui accés a la informació mitjançant aquesta eina cartogràfica. Totes les dades estan englobades sota la rúbrica de Patrimoni Cultural del visor de capes. En aquest apartat, s’inclouen actualment els espais de presumpció arqueològica i paleontològica, a fi de facilitar l’accés de la ciutadania a aquesta informació.
La voluntat del Departament és anar actualitzant aquests continguts en format digital i, les memòries arqueològiques i paleontològiques de les quals es disposa, així com altres estudis i materials que puguin ser d’interès per aprofundir en el nostre patrimoni cultural.
Ahir l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) va donar a conèixer els guardons Bandera Blava atorgats pel jurat internacional…
Un total de 1.007 escaldencs van votar a favor de recuperar Sant Miquel d'Engolasters com a festiu al calendari parroquial…
Avui s’ha publicat l’anunci de licitació de les obres de construcció d'un tanc o anti-DSU (anti-Desbordaments dels Sistemes Unitaris) al…
Comenceu a fabricar les vostres andròmines casolanes perquè el 12 de juliol, emmarcat dins dels actes de la Festa Major d’estiu,…
El Parlament de Catalunya ha aprovat una bateria de 50 actuacions urgents per millorar l'autopista AP-7. El diputat de Junts,…
Aquest 8 de maig s’ha obert el període de preinscripció a les escoles bressol municipals de Calafell per al curs…
Esta web utiliza cookies.