La conferència “Estalvi Energètic a la Llar” explica a Lleida l’aprovació d’un Real Decret

Avatar photo

La xerrada prevista en el Museu del Clima i de la Ciència, per informar com reduir el consum energètic a les llars, permet explicar el nou decret que contempla les mesures urgents aprovades pel Govern de l’Estat

La conferència “Estalvi Energètic a la Llar”, que es va fer al Museu del Clima i de la Ciència de Lleida dissabte passat, dins del programa d’Ecoactivitats 2018, va permetre explicar als assistents les mesures que sobre la transició energètica i la protecció dels consumidors, havia aprovat la vigília el Govern de l’Estat a través d’un Real Decret.

Així, es va informar dels aspectes més destacables d’aquesta nova normativa, en què s’elimina tota una sèrie de barreres reguladores, que fins ara havien desincentivat la implantació de l’autoconsum energètic amb l’anomenat “impost al sol”. El decret també simplifica els tràmits burocràtics i reconeix l’autoconsum compartit per part de diversos consumidors.

Una altra de les disposicions governatives és sobre el vehicle elèctric, ja que flexibilitza la recàrrega i elimina la figura del gestor de càrrega.

També hi ha un paquet de mesures que pretenen moderar els preus de l’electricitat i protegir els consumidors com la possibilitat de contractar la potència en múltiples de 0.1, per ajustar-la a les necessitats del consum, així com l’entrada en vigor d’un nou bo social.

Finalment, el Real Decret també proposa mesures per incentivar l’entrada en funcionament de plantes de producció d’energies renovables, per intentar assolir els compromisos de penetració de les energies renovables, marcats per la Unió Europea pel 2020.

Aquests aspectes i altres com la climatització dels domicilis, quins aspectes s’han de vigilar en la facturació energètica, quines mesures podem establir per reduir el consum energètic a la llar i també què podem fer des de casa per posar el nostre gra de sorra contra el canvi climàtic, es van tractar en la xerrada que va ser conduïda per l’arquitecta Marta Buira i l’enginyer Ramon Porta.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Places exhaurides del “Xino-xano pel Turó” a una setmana vista del seu inici

Notícia següent

Roger Torrent recorda Lluís Companys uns dies abans de l’aniversari del seu assassinat

Notícies relacionades