El programa ‘Canvi de marxa’ consciencia 1650 adolescents sobre els accidents de trànsit

Avatar photo

La Paeria col·labora amb la iniciativa de Mutual de Conductors per fomentar conductes responsables i d’autoprotecció

Uns 1650 adolescents de la ciutat participen avui i demà en el programa “Canvi de marxa”, una activitat educativa que pretén conscienciar els joves d’entre 14 i 18 anys sobre les causes i les conseqüències dels accidents de trànsit. L’Ajuntament de Lleida, a través del departament d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana, col·labora amb Mutual de Conductors en aquesta iniciativa, que fa anys que es desenvolupa a la ciutat i que des del 2014 ho fa amb aquest format. La tinent d’alcalde i regidora de Seguretat Ciutadana i les Polítiques per al Civisme, Sara Mestres, ha incidit en què l’educació i la prevenció són claus per conscienciar els futurs conductors, com els que assisteixen avui i demà a les sessions organitzades a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida. Segons Mestres, s’ha de tenir en compte que el cotxe és un “mitjà de transport que pot matar” i que s’ha de conscienciar els joves de l’ús que se n’ha de fer. Mestres ha parlat de les mesures urbanístiques i viàries que s’apliquen a la ciutat. Entre altres, els dispositius de control de seguretat viària, com els radars o semàfors foto-vermells, més zones 30, etc. I ha afegit que en el que portem d’any han disminuït un 43% els ferits greus en accidents de trànsit a la ciutat.

Mestres, acompanyada del director de Mutual de Conductors, Joan Badenes, i dels representants de diferents cossos de seguretat, ha posat en relleu l’activitat “Canvi de marxa que fomenta conductes responsables i d’autoprotecció.

L’activitat consisteix en la representació d’una conversa telefònica entre dues germanes, una de les quals presencia un accident de trànsit quan es dirigeix en cotxe cap a la discoteca i truca a l’altra per explicar-li la situació. Durant el seu relat, s’intercalen vídeos informatius i testimonis reals dels cossos d’emergència que s’ocupen de la gestió més immediata de l’accident, així com de víctimes i familiars. L’objectiu és que les noves generacions s’eduquin en la prevenció de la sinistralitat i l’adquisició de conductes que els protegeixin dels perills a la via pública i que els facin responsables.

Després d’aquesta activitat educativa que causa un fort impacte a les persones joves assistents, a Lleida es realitza una activitat complementària. L’Equip d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana i de l’Àrea de Promoció de la Salut fan una sessió a les aules per reflexionar entorn a l’activitat.

L’Ajuntament col·labora amb l’activitat impulsada per la fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors i que compta amb el suport del Servei Català de Trànsit.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Operació policial a l’àmbit metropolità contra una organització dedicada a l’explotació laboral de dones vietnamites

Notícia següent

Mollerussa entra al Guinness World Records per omplir un teatre amb 500 vestits

Notícies relacionades