Neàpolis s’integra a l’European Network of Living labs la xarxa europea de laboratoris de creació digital

L'Agència Pública d'Innovació treballa en la creació de diversos espais d'experimentació per a gent gran, infants i l'entorn Maker

0
219
Cosum Gencat MORAT (juny 2019) 728×90

Neàpolis, l’Agència Pública Local d’Innovació s’ha integrat com a membre de ple dret de l’ENoLL, la xarxa Europea de laboratoris de creació digital. L’European Network of Living labs, creat el 2016, és un dels referents entorn la creació d’entorns de treball col·laboratiu. Es tracta d’espais que aprofiten noves maneres de fer i pensar, és a dir la innovació, per crear des de nous models d’empresa a espais formatius o d’experiències associatives que aborden reptes o necessitats sobre àmbits com, la mobilitat, la salut i l’assistència, el sector agroalimentari, l’energètic o el de les indústries de creativitat i Media.

Els espais de fabricació o experimentació digital responen a un model per crear espais de creació, experimentació on començar, provar o consolidar processos d’innovació. En ser un espai de concurrència de diversitat d’agents els laboratoris són un entorn propici per encetar processos de co-creació. Un altre dels trets que els identifica és que aquests processos situen en el centre els ciutadans amb l’ajut de les tecnologies. El fet que es tracta de models de treball no convencionals, provoca la generació de processos d’innovació i fa que aquests equipaments tinguin un alta capacitat transformadora. Això permet experimentar noves formes de treballar o d’adquirir i gestionar coneixement, dades o oportunitats de negoci i treball, etc.

La xarxa ENoLL oferirà a Neàpolis la seva expertesa com a plataforma d’intercanvi de coneixement, aprenentatge i suport per poder contribuir al desenvolupament dels diferents laboratoris sobre els quals, a curt i mig termini, està treballant l’Agència Pública Local d’Innovació.

FER UN COMENTARI