Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

El FIMPT valora positivament l’edició d’enguany i ja pensa en el 40è aniversari

Avatar photo

El Festival de Música Popular i Tradicional ha aplegat 7.000 persones al llarg del cap de setmana

Imatge d’un dels concerts del FIMPT. Foto: Aj. VNG

El Festival Internacional de Música Popular i Tradicional de Vilanova i la Geltrú, el FIMPT, tanca l’edició d’enguany amb un balanç positiu i una xifra de 7.000 persones al llarg del cap de setmana.

La regidora Adelaida Moya creu que “el FIMPT d’enguany ha complert els objectius, l’hem consolidat com un dels festivals de referència en música popular i tradicional, i com una plataforma dedicada i destinada als músics, als creadors, i a les formacions”. Moya ha volgut agrair la feina feta pel director artístic del FIMPT, Jordí Paulí, que en aquesta edició ha acabat la seva etapa al capdavant del certamen. “Volia donar-li públicament les gràcies, per com ha mantingut el nivell i la qualitat”, ha dit la regidora.

Adelaida Moya també ha parlat del futur del Festival, que l’any vinent arribarà a la quarantena edició, “serà el moment, després de tancar l’edició número 39, de preparar nous plantejaments, de parlar de model organitzatiu, de possibilitats, d’espais, de dimensions…”.

Per la seva banda, Jordi Paulí s’ha mostrat satisfet amb l’edició d’enguany perquè “hem acomplert el compromís amb la qualitat, amb propostes importants, internacionals”. El director artístic ha destacat la recuperació de l’escenari de la plaça de la Vila, que agrada molt al públic, i ha dit que s’emporta “un record fantàstic. Ha estat una experiència molt bonica, no vull perdre el contacte amb el FIMPT.”

La programació de la 39a edició del Festival Internacional de Música Popular i Tradicional havia fet una aposta per consolidar l’oferta de petit format, la FIMPTeca, el Firasac i els concerts vermut. També ha incorporat i ha fet més gran l’oferta gastronòmica i l’espai de promoció dels vins catalans.

Com recorda Paulí, “la música tradicional no té noms mediàtics, i costa molt portar a totes les edicions els millors grups, sempre tenint en compte les possibilitats del festival”. En aquest sentit, ha destacat la bona sintonia amb l’equip tècnic de la Regidoria de Cultura.

Pel FIMPT, que va començar divendres al Teatre Principal amb la Cobla Maricel, les gralleres de Clau de Mar i Anna d’Ivori versionant el “Passeig del Carme” de Pere Tàpias, ha comptat amb formacions de nivell com Miquel Gil o grups emergents de qualitat. També ha mantingut propostes internacionals com l’Amsterdam Klezmer Band o l’eslovè Magnifico dissabte.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El grup de Teatre Inclusiu de Sitges estrenarà l’obra ‘Artipunt ‘ el 26 de juny al Teatre Casino Prado

Notícia següent

VNG coordina un dispositiu especial durant la revetlla de Sant Joan pel que fa a la seguretat i la neteja viària

Notícies relacionades