Uns 2.000 estudiants es mobilitzen contra el canvi climàtic pel centre de Barcelona

'Fridays for future' entrega un manifest a la Comissió Europea perquè s’instauri una "política d’emergència climàtica"

0
105
Manifestació d'estudiants davant la Comissió Europea de Barcelona abans d'entregar un manifest perquè s'instauri una "política d'emergència climàtica". Imatge del 15 de març del 2019

Uns 2.000 estudiants, segons la Guàrdia Urbana, s’han manifestat aquest divendres al centre de Barcelona contra el canvi climàtic, en un recorregut que ha anat des de la plaça Universitat fins a la plaça Sant Jaume. La reivindicació pel medi ambient també s’ha dut a terme a més de mil ciutats de vuitanta-nou països sota el lema ‘Fridays for future’, on els estudiants han reclamat la intervenció urgent dels governs contra l’impacte de l’escalfament global. D’altra banda, l’entitat ‘Together for the future’ s’ha reunit amb el representant de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas, per entregar-li un manifest de lluita pel seu “futur” i la seva “llar”, la Terra.
Durant la reunió a la seu de la Comissió Europea, Tarradellas ha constatat que el 80% de plàstic que es troba al mar són de deu productes concrets, i ha assegurat que “Europa treballarà per eliminar-los”. També ha agraït al grup d’estudiants que organitzin mobilitzacions d’aquest tipus i els ha animat a fer-ne més.

Els ‘Divendres pel futur’ provenen d’una protesta d’una estudiant sueca, Greta Thunberg, que el passat agost va començar a manifestar-se sola, cada divendres, davant del parlament del seu país. ‘Fridays for Future’ s’ha convertit aquest divendres en una vaga global que crida a protestar a joves d’arreu del món amb les seves millors pancartes.

FER UN COMENTARI