El dissabte 12 de maig els veïns de Barcelona sortiran al carrer per protestar contra els efectes del turisme a la capital catalana. Un dels portaveus de l’associació La Barceloneta diu prou, Sebastián Huguet, ha assegurat que aquesta manifestació “no és en contra del turisme, sinó del model turístic” que hi ha a la ciutat. De fet, l’objectiu és protestar contra els fons immobiliaris que provoca que els veïns estiguin “permanentment amenaçats d’expulsió”, tal com ha explicat una de les portaveus del sindicat de llogaters, Irene Sabaté. Un dels membres de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Ancor Mesa, ha assegurat que la manifestació començarà a les sis de la tarda als Jardinets de Gràcia i s’aniran realitzant “accions davant de determinats actors polítics i empresarials que són els responsables que ens facin fora”.
La manifestació també se celebrarà en altres ciutats com Madrid, València, Nàpols i Lisboa tot i que Mesa ha assegurat que la capital català liderarà el conjunt de mobilitzacions. Aquesta campanya ha de servir per visualitzar el problema que també viuen altres ciutats amb un important volum de turisme.
Sabaté ha assenyalat que hi ha dos “culpables” en la situació actual. D’una banda ha apuntat que “la legislació vigent, per omissió, està contribuint” al creixement d’apartaments turístics i a l’augment del preu dels lloguers. Per altra banda, creu que també és responsabilitat dels especuladors i ha matisat que n’hi ha d'”estrangers i autòctons”.
En aquesta línia, Huguet assegura que “cada vegada que hi ha un apartament [turístic] nou, és una família al carrer” i això comporta que els pocs pisos disponibles acabin tenint un lloguer més elevat. Per això, demana accions a les administracions i creu que detectessin aquest fenomen ara fa quatre anys, “la Generalitat no ha fet res” i que les accions de l’Ajuntament “són insuficients”.
Però aquesta mobilització també dona veu als treballadors del món de l’hostaleria. La Rocío, una de les treballadores del sector, ha denunciat que “el turisme cada vegada genera uns llocs de treball més precaris”. La treballadora ha apuntat que abans la majoria d’hotels eren “familiars”, però ara pràcticament són tot cadenes, fet que implica a molts “intermediaris” per treure beneficis econòmics del negoci i acaba repercutint en el sou dels treballadors.
Sabaté assegura que no marxaran “en silenci” i per això demana a les persones que tinguin apartaments turístics o que pateixin per si no els renovaran el contracte de lloguer per poder convertir-lo en un apartament que s’organitzin “en blocs de veïns en la mateixa situació”.
Les classes a les universitats suspeses, els semàfors sense funcionar, els trens parats i molts més problemes derivats de la…
La companyia elèctrica Endesa ha informat que punts de les comarques d'Osona, el Vallès Oriental, Ripollès, Garrotxa, Selva i Gironès…
Espanya pateix un col·lapse energètic que interromp completament el subministrament elèctric a tot el territori peninsular. A hores d'ara, és…
Les universitats catalanes han suspès les seves classes arran de l'apagada elèctrica general. Les principals universitats públiques del país han…
Red Eléctrica ha informat que s'ha començat a recuperar tensió pel nord i sud de la península Ibèrica. La companyia…
Protecció Civil ha activat el sistema de seguretat a indústries químiques de Tarragona per l'apagada elèctrica general, segons ha informat…
Esta web utiliza cookies.