”La presència human pot pertorbar l’hàbitat o molestar les espècies que volem estudiar”, explica Francesc Sardà, investigador del CTFC i coautor de l’article. ”L’ús de drons no només evita aquestes molèsties, sinó que ens deixa arribar a llocs on d’altra manera seria molt difícil o impossible i ens aporta un conjunt de dades constant i precisa del procés”, afegeix. A més en destaca la ”senzillesa i baix cost” de tota l’operació.
A partir de les imatges, d’alta resolució i georrefernciades, l’equip va poder analitzar el comportament dels individus durant el procés de creació de la colònia i va poder establir l’èxit d’ecolosió d’uns 360 nius. Els resultats mostren quins factors contribueixen a la presa de decisions de les gavines i com aquests afecten a l’èxit reproductiu, com ara el moment d’arribada de les aus a la colònia o l’emplaçament del niu. Segons les dades, arribar abans i situar-se al centre de la colònia amb veïns propers fa augmentar la probabilitat d’èxit.
A més del CTFC, en l’estudi també hi ha participat membres de l’Institut Català d’Ornitologia, del CREAF i del CSIC.
Diferents entitats, partits polítics de l'Ajuntament de Lleida i col·lectius de la ciutat també s'han deixat veure, una vegada més,…
El sol d’avui ha sortit amb una intenció clara: fer de Sant Jordi una jornada per recordar. I ho ha…
MasOrange ha arribat a un acord amb els sindicats per a acomiadar 609 persones a causa de les greus pèrdues…
Un any més, amb motiu de Sant Jordi, l'Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials de l'Ajuntament de…
Aquest dimecres s’ha celebrat la tradicional Cantada de Sant Jordi al Celler de Vila-seca. Un acte que, com cada any…
Els carrers i places dels municipis del Baix Llobregat s’han tornat a omplir de llibres i roses en un Sant…
Esta web utiliza cookies.