Durant aquesta primera quinzena de juliol, 24 joves d’arreu de Catalunya han realitzat tasques de restauració d’hàbitats de l’Espai d’Interès Natural de la desembocadura del riu Gaià i els turons de Sant Antoni.
La directora general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Marta Vilalta, acompanyada de la coordinadora territorial a Tarragona, Eva Ferran; l’alcaldessa accidental d’Altafulla, Montse Castellarnau; el responsable de l’Associació Mediambiental La Sínia, Hèctor Hernández, i el coordinador del camp de treball, Xavier Llopart, ha visitat aquest matí el “Camp de treball del Gaià: un món entre Altafulla i Tamarit”. La trobada ha tingut lloc a l’Hort de la Sínia, a l’Espai d’Interès Natural de la desembocadura del riu Gaià, la custòdia del qual recau en l’Associació Mediambiental La Sínia, entitat que gestiona aquest programa juvenil a Altafulla i Tamarit.
La trobada ha servit per comprovar in situ les tasques que durant aquesta primera quinzena de juliol han realitzat 24 joves d’arreu de Catalunya a l’Espai d’Interès Natural de la desembocadura del riu Gaià i dels turons de Sant Antoni on els treballs han consistit en la protecció de les dunes, revegetació, condicionament i accions de seguiment de la biodiversitat.
Marta Vilalta ha reconegut que els camps de treball esdevenen “una de les activitats d’estiu que més s’estimen des de la Direcció General de Joventut, i per les quals volen seguir apostant perquè es converteixin en un referent de les actuacions que hi realitzen els joves arreu de Catalunya”. I ha afegit: “Més enllà d’ocupar el seu temps lliure, dediquen els seus esforços a la millora de l’entorn, en aquest cas de la desembocadura del riu Gaià”.
La directora general de Joventut també s’ha mostrat satisfeta per l’increment d’aquestes activitats respecte l’estiu passat. Precisament, el Camp de Tarragona ha acollit onze camps de treball organitzats per la Direcció General de Joventut (DGJ) a través de diferents entitats i fundacions als quals, a dia d’avui, hi ha inscrits 236 joves (equivalent a tota l’oferta). Aquest nombre d’activitats supera àmpliament l’oferta de l’estiu passat amb quatre camps de treball més, la qual cosa demostra l’aposta de la DGJ pel Camp de Tarragona en aquest àmbit de l’educació en el lleure.
Pel que fa al lloc de realització, el Tarragonès és, fins a data d’avui, la comarca amb més participants inscrits (9.139), seguida del Baix Camp (4.459), el Baix Penedès (3.088), la Conca de Barberà (2.597), Alt Camp (2.230) i el Priorat (397).
Per la seva banda, l’alcaldessa accidental d’Altafulla, Montse Castellarnau, s’ha felicitat perquè “els joves triïn Altafulla com a destí, i que, fins i tot, alguns repeteixin”. Ha agraït la seva feina de conservació de l’entorn natural, i ha parlat de la importància de “sensibilitzar el jovent amb el medi ambient”.
Aquests 24 joves finalitzen la seva estada aquest dissabte 15 de juliol, i del 17 al 30 d’aquest mes, arribaran 24 joves més en aquest camp de treball del Gaià, en aquest cas, provinents d’arreu del món, i que significarà la primera experiència en joves de procedència internacional.
Desbordant, esplèndid i captivador. Roquetes ha viscut aquest dimecres 23 d’abril una diada de Sant Jordi multitudinària, amb més de…
Una escena de pel·lícula s’ha viscut aquest dijous al migdia entre Montblanc i l’àrea metropolitana de Barcelona. Un home ha…
Les autoritats franceses han entregat a Espanya el detingut a Besiers (França) a finals de març per un homicidi a…
Les negociacions dels treballadors amb PortAventura World continuen “encallades”, segons ha explicat la secretària general de la Unió Intercomarcal de…
Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dimecres una dona, de 41 anys, per robar en un establiment comercial de Lleida…
Les empreses de turisme actiu de la demarcació de Lleida van generar un impacte econòmic de 112,92 milions d’euros l’any…
Esta web utiliza cookies.