Categories: Uncategorized @ca

Una catedràtica de Cambridge critica a la UdL la ‘mirada processal del sistema’

“Les mesures per protegir les víctimes de tràfic d’éssers humans no sempre resulten eficaces davant la mirada processal del sistema”. És una de les idees que explicarà a la Universitat de Lleida (UdL) la Catedràtica de Criminologia i Justícia Penal de la Universitat de Cambridge, Loraine Gelsthorpe, en el marc del màster interuniversitari en Justícia Penal, que coordina la UdL. Serà aquest divendres, 24 de març, a partir de les 12.00h a la Sala de Juntes de la Facultat de Dret, Economia i Turisme.

La sotsdirectora de l’Institut de Criminologia de Cambridge i presidenta de la Societat Europea de Criminologia sobre Gènere, Delinqüència i Justícia Penal centrarà la seva conferència en la criminalització de les dones immigrants, que molts cops pateixen una doble victimització: per les xarxes de tràfic de persones i pel mateix sistema institucional. Gelsthorpe explicarà una recerca empírica que ha elaborat amb dones víctimes de tràfic d’éssers humans no identificades pel sistema a Anglaterra i Gales.

En aquest sentit, un estudi realitzat per la professora de la UdL Carolina Villacampa juntament amb altres membres del grup de recerca en Sistema de Justícia Penal ratifica que a l’Estat espanyol també queda camí per fer en la protecció de les víctimes del tràfic d’éssers humans. La recerca realitzada amb diverses internes de dos presons catalanes va posar de manifest que, a banda de no ser identificades com a víctimes, les havien condemnat per delictes comesos durant la fase d’explotació del procès de tràfic que havien patit.

Loraine Gelsthorpe ha centrat la seua recerca en els vincles existents entre la justícia penal i la justícia social; i especialment en aspectes com la raça, el gènere, l’exclusió social, la delinqüència en les dones i l’efectivitat tant de les sancions penals imposades en comunitat com d’aquelles aplicades als joves. Entre els seus llibres, destaquen títols com ara Legitimacy, law and locality: Making the case for change in Women, Punishment and Social Justice. Human rights and penal practices (La legitimitat, la llei i la localitat: En defensa de canvi en les dones, el càstig i la justícia social. Els drets humans i les pràctiques penals).

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Ordino organitza una Fira del Vermut d’alçada a la Cortinada

El comú d'Ordino organitzarà una fira sobre el vermut per dinamitzar els pobles de la part alta de la parròquia.…

7 hores fa

Catalunya viu una diada de Sant Jordi amb previsió de vendre 7 milions de roses

Sant Jordi torna, aquest any amb la previsió de vendre més de set milions de roses. La diada, que cau…

7 hores fa

Una baralla deixa un ferit greu per apunyalament a Sabadell

Una persona ha resultat ferida greu per arma blanca en el transcurs d'una baralla que ha tingut lloc aquest Dilluns…

8 hores fa

Sant Jordi 2025 a Solsona: Una trentena de parades als carrers

La diada de Sant Jordi és una de les que més aboquen la ciutadania al carrer encara que sigui una…

8 hores fa

Lleida tanca els accessos a la canalització del riu pel marge dret després d’una fuita d’aigua al pantà de Rialb

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha activat aquest dimarts al migdia l'escenari 1 d'emergència de la presa de Rialb dins…

8 hores fa

Sant Jordi 2025 a Viladecans: Autors i autores locals, els protagonistes

Autors i autors locals de Viladecans, com David Encarnación, Noelia Toré, i Ester Corrales, han presentat els seus llibres entre…

8 hores fa

Esta web utiliza cookies.