Pla general d'un camió amb una pancarta que demana prou peatges al polígon Riuclar, abans de la marxa lenta de camions a Tarragona. Imatge del 5 de desembre de 2018. Horitzontal.
La d’aquest dimecres, en plena operació sortida del pont de la Puríssima, no és la primera marxa lenta que els transportistes convoquen per fer sentir les seves reivindicacions. La darrera convocatòria va ser l’11 d’octubre. Més tard, en van convocar una altra, a les portes de Tots Sants, que es va acabar desconvocant perquè van entendre que la Generalitat estava disposada a negociar. Aymat ha apuntat que creien que es podria debatre sobre la gratuïtat, les incorporacions per poder gaudir de les bonificacions o les condicions dels transports especials. “Són coses que s’han quedat a una taula de negociació fantasma, que es va prometre que es constituiria i encara esperem”, ha lamentat.
En aquesta línia, ha criticat que no hi ha “prou voluntat política per arreglar els problemes” i que, independentment del sentit de la marxa per la càrrega i descàrrega, que és l’única mesura que s’ha modificat, hi ha més qüestions pendents. La FEAT denuncia que per accedir a les bases de les empreses i per fer descansos, fer benzina o qualsevol tipus d’avituallament en ruta, “segueix vigent el criteri que l’accés ha de ser el més pròxim a l’autopista sense tenir en compte el sentit de la marxa del camió, obligant per tant a continuar fent quilòmetres”.
A més, el sector continua reclamant la gratuïtat del peatge per als trànsits obligats per l’autopista i, en el pitjor dels casos, una compensació mínima del 75%. “Si anem obligats per l’autopista, no hem d’engreixar la caixa de la concessionària”, ha denunciat Aymat, que diu que “és un greuge afegit” tenir una bonificació màxima del 50% quan en altres territoris arriba al 75%.
També vol una resolució per als transports especials per tal que puguin continuar amb l’operativa actual, eliminar l’obligació de fer entrades i sortides no necessàries per poder ser bonificat, adequar accessos, rotondes i colls d’ampolla, i resoldre la “insuficient capacitat” de les àrees de l’autopista.
La FEAT lamenta que la mesura que restringeix els camions a l’N-340 “assenyala i criminalitza el sector”, a qui creuen que culpabilitzen de la sinistralitat. Per als transportistes, són les administracions qui “han badat i fracassat en la seva missió de tenir les infraestructures en correcte estat”, segons Aymat.
Els transportistes han sortit des del polígon Riuclar, on han preparat els camions amb pancartes que reclamaven ‘prou peatges’. Després, han començat a circular amb marxa lenta per l’A-7 i l’N-340 en sentit Altafulla, on han entrat a l’AP-7 en sentit sud per continuar el trajecte a una velocitat molt reduïda fins a Riuclar, sempre ocupant tots els carrils. Durant tot el trajecte, han fet sonar els clàxons.
A banda de Tarragona, una vintena de camions han fet una marxa lenta entre Bellvei i El Vendrell, al Baix Penedès. La protesta prevista a Terres de l’Ebre s’ha acabat desconvocant.
El pròxim dissabte 26 d’abril a les 20.00 h, a l’Auditori Josep Carreras, tindrà lloc el concert de Marc Miralta…
Els Mossos d'Esquadra van retirar una granada coet de la Guerra Civil d'una masia a Gurb (Osona). Segons va informar…
Catalunya no és solament un dels destins més atractius pels turistes quan han de triar les seves vacances. El món…
Més de 140 parades omplen el Barri Vell de Girona aquest Sant Jordi, per segon any consecutiu. Des de primera…
El propietari d'una empresa de construcció ha mort després de ser copejat per la pala d'una retroexcavadora quan treballava en…
El Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Tarragona ha presentat una moció amb l’objectiu de revertir el retrocés en l’ús…
Esta web utiliza cookies.