La UdL, en un projecte europeu per millorar la docència en anglès

 Garantir la qualitat de l’ensenyament de contingut en anglès a les universitats europees, tot donant resposta a les necessitats reals del professorat que fa classes en aquest idioma, és l’objectiu del projecte ‘Transnacional Alignment of English Competences for University Lecturers-TAEC’ (Alineament de les competències en anglès per a professorat universitari), liderat per la Universitat de Copenhaguen i on la Universitat de Lleida (UdL) hi té un paper rellevant. El projecte, on hi participen també les universitats de Maastricht (Països Baixos), Torí (Itàlia) i Rijeka (Croàcia), formarà els docents perquè assoleixin el nivell més alt en aquesta llengua i unificarà un examen de certificació – desenvolupat a nivell local per la Universitat de Copenhaguen – que serà reconegut en totes aquestes universitats. Tindrà una durada de dos anys i un finançament total de 350.000 euros del programa Erasmus +.
El TAEC generarà tres productes: un marc comú sobre l’ús de l’anglès com a llengua vehicular a les universitats europees, un informe tècnic sobre l’estandardització d’eines de certificació de nivells i un manual adreçat al professorat que fa classes en anglès.

En aquest sentit, l’equip de la UdL, coordinat per Xavier Martin-Rubió i integrat per Montse Irún, Maricel Oró i Irati Diert, serà l’encarregat de liderar l’elaboració del manual. El ‘handbook’ inclourà aspectes lingüístics (lèxic, pronúncia, etc.), pedagògics (gestió de l’aula, didàctica, recursos) i de comunicació intercultural.

Segons explica el professor del Departament d’Anglès i Lingüística de la UdL, Xavier Martin-Rubió, actualment, les universitats europees es troben en fases diferents d’implementació de l’ensenyament de contingut en anglès, per la qual cosa pateixen efectes diferents.

”Per aquesta raó, volem reconèixer els factors locals i globals que influencien en la implantació de l’anglès com a llengua vehicular, incloent-hi la identificació de les necessitats lingüístiques del professorat a les diferents universitats i l’alineament d’una prova concreta per mesurar el nivell dels docents al Marc Comú Europeu de Referència per les Llengües”. Ambdues coses permetran establir programes de formació i ajuda més adients a les necessitats reals del professorat, afegeix.

ACN

Missatges recents

Mor la dona que s’ha accidentat a l’Avenc de la Crisi de Tortosa

La persona que s'ha accidentat aquest dissabte al migdia mentre feia espeleologia a l'Avenc de la Crisi, al terme municipal…

3 hores fa

La setena Fira del Vehicle d’Ocasió aspira a igualar les 50 vendes de l’any passat

La Borda Huguet i el vial de Sant Julià de Lòria s’han tornat a convertir en l’escenari de la nova…

4 hores fa

Glòries s’omple d’aficionats per seguir la final de la Champions Femenina

Centenars de persones s'han aplegat aquest dissabte a la tarda a la plaça de les Glòries Catalanes de Barcelona per…

5 hores fa

La Setmana de la Diversitat Cultural tanca la 15a edició sumant una entitat més

Després d’uns dies plens d’activitats, la Setmana de la Diversitat Cultural d’Andorra la Vella ha posat punt final a la…

5 hores fa

Operatiu policial dels Mossos en quatre ferrovelleries de Barcelona

Els Mossos d'Esquadra van inspeccionar el dijous 22 de maig quatre ferrovelleries de Barcelona amb un balanç d'un investigat per…

5 hores fa

ERC defensa que el català “ha de ser plenament oficial a la UE”

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha defensat aquest dissabte que el català ha de ser "plenament oficial a la Unió…

5 hores fa

Esta web utiliza cookies.